Verslag HB U15-2 - 'Baseball in The Woods' was mooi einde van het seizoen

Verslag HB U15-2 - 'Baseball in The Woods' was mooi einde van het seizoen

Terwijl bij de Pirates in Amsterdam de mannen van het eerste team zich aan het opwarmen waren voor de derde wedstrijd in de Holland Series tegen Neptunus begon Pirates U15-2 aan de eerste wedstrijd op het Baseball in the Woods toernooi bij Robur’58.

De eerste wedstrijd was tegen de Moorfielders. Helaas kon onze scoorder er niet bij zijn, dus ik moet goed graven in mijn geheugen voor de details. We begonnen aan slag en pakte direct drie punten. Er zaten al meteen een paar mooie hits bij. In de volgende helft van de inning werden er vlot drie uit gemaakt door mooi pitching van Berend en een geweldige streep van de midfielder (!)  Finn naar het eerste honk. Nul punten. Goed begin. De volgende inning aan slag ging het iets minder. Bij ons ook drie vlotte nullen. En in de gelijkmakende inning ging het in het veld ook iets minder. Paar keer vier wijd. Twee keer dropped third strike die niet uitgemaakt werd. De puntjes liepen binnen en aan het eind stonden we met 6-3 achter. Gelukkig nog tijd op de klok. Dankzij wederom een paar mooie hits  en een aantal keer vier wijd kwamen er 6 punten binnen en stonden we 9-6 voor. De coaches van de tegenpartij dachten dat het afgelopen was, omdat we voorbij het uur waren. Dan hadden ze gewonnen, want dan zouden alleen de eerste twee innings tellen. Maar in de regels stond dat we na het eerste uur de inning afmaken. Dus zij kwamen nog aan slag, gelukkig. Kom op jongens, geen puntjes meer tegen! Imran was de nieuwe pitcher. Hij deed het uitstekend. Een paar maal drie slag en een mooie vangbal op fout gebied van 1B man Jimmy. De wedstrijd was voorbij. Gewonnen! Toen vertelde de coach van de Moorfielders ons dat ze dit jaar kampioen waren in hun poule. Dus extra trots op de jongens dat ze de overwinning binnen hadden gehaald.

Na een pauze van 15 minuten die voorbij vloog door het nodige wc bezoek en een snelle boterham of snack begon de volgende en laatste wedstrijd (helaas maar 3 teams in onze groep wegens een last minute afzegging). Ook hier pakten we in de eerste inning drie punten. Ik noem even de jongens die tijdens de twee wedstrijden mooie hits hebben gemaakt (en hopelijk vergeet ik niemand): Kuntu (verre klappen!), Daan (drie honkslag en daarna meteen door naar thuis op een fout bij 3B), Imran, Luca, Charlie, Berend en  Matthew. Jimmy ging pitchen en deed het net als de week ervoor weer uitstekend. Paar maal 3 slag en maar één punt tegen. Zag er goed uit. Nu nog even wat puntjes scoren, want 3-1 is wel een kleine marge. Er werd aardig wat vier wijd gegooid en ook goed geslagen. En met het goede baserunning kwamen er 7 punten bij. 10-1, met nog alleen de gelijkmakende inning voor Robur’58. Dat moet te doen zijn. Maar je weet het nooit, als het pitchen inzakt dan kan het nog alle kanten op. Maar Jimmy deed het weer goed. En ook catcher Luca stond als een huis. Er kwamen wel een paar mannen op de honken door vier wijd en een paar hits. Maar bij drie extra punten stond de teller stil door een slag naar 1B man Kuntu die eenvoudig zijn honk aan kon tikken.

Het was leuk om de nieuwe jongens Quint en Tabe die pas hun derde wedstrijd dag beleefden zo snel vooruit te zien gaan en het honklopen op te zien pikken. Het is een super gezellig team met veel support voor elkaar. Na de nodige stoeipartijen in het natte gras voor en na de wedstrijden zullen de ouders flink wat bleekmiddel moet gebruiken om die broeken weer wit te krijgen (de redactie adviseert Ossegal zeep 😉).

Na afloop nog wat drinken met elkaar. De taart die ieder team kreeg van de organisatie werd ook met smaak verorberd. We begonnen het jaar met een eerste plaats op het toernooi in Houten en sluiten het seizoen af met een eerste plaats bij Robur’58. Een tevreden en trotse coach.

- Michiel

Column -  Kenny voelt dat ook……….

Column - Kenny voelt dat ook……….

Verslag HB5 - Seizoen 2023 van de  Pirates Black Socks

Verslag HB5 - Seizoen 2023 van de Pirates Black Socks