HB U15-1 sluit seizoen sterk af

HB U15-1 sluit seizoen sterk af

Teamfoto HB U15-1 bij laatste wedstrijd

In de laatste wedstrijd van het seizoen kwamen eindelijk de knuppels van HB U15-1 tot leven. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd thuis tegen HCAW met een hoofdrol voor Cas die 4 uit 5 sloeg. Met een 17-11 winst werd een mooi seizoen waardig afgesloten.

De jongens van coaches Marcel en Evelien sloegen maar liefst 13 hits, een record voor dit seizoen. Daar hadden we allemaal lang op gewacht. Voor de play offs maakte het niet meer uit. Pirates U15-1 zou sowieso op de 4e plek eindigen. Maar deze wedstrijd was wel een passend slot op een prachtig seizoen, nadat eerder in de week de inhaalwedstrijd tegen UVV ook al spannend en van hoge kwaliteit was. De jongens hadden weer plezier samen en lieten zien dat ze goed kunnen honkballen.

UVV kwam dinsdagavond op bezoek voor een inhaalwedstrijd. Onder de lichten van veld 3 werd het een heerlijke pot waar ouders weer eens ouderwets hun nagels konden afbijten. In de eerste 3 innings werd er niet gescoord. Jesse begon als startwerper en deed dat uitstekend. Helaas moest hij in de 4e inning toch 3 runs toestaan, waaronder een homerun waarop 2 runs binnenkwamen. Hij wist zelf in de 5e inning de enige run voor Pirates te scoren en daarmee kwam de eindstand op 1-3 voor UVV. Engel hield namelijk de boel helemaal dicht en kreeg in 2.1 innigs zelfs maar 1 hit tegen.

Afgelopen zondag kwam HCAW langs voor de laatste wedstrijd van het seizoen. Aan het begin van de wedstrijd zag het er niet goed uit. Jesse begon als startwerper en kreeg in de 1e inning meteen 5 runs om de oren, waaronder een homerun waarop HCAW twee runs binnenliep. Jesse scoorde diezelfde inning nog wel zelf de eerste run voor Pirates na een mooie single, twee gestolen honken en een sacrifice fly van Jae. In de 2e inning hield hij de boel mooi dicht met 3 uits in slechts 7 worpen. In de gelijkmakende slagbeurt kwam Yorick meteen op de honken. Daarna sloeg Jenden zijn eerste homerun ooit, een prachtige knaller over het hek in het midfield van veld 3. Mooi gedaan! Daarna kwam Marijn op de honken met vier wijd. Hij stal een honk en kon vervolgens scoren op een keiharde single van Cas. Daarmee was de spanning terug in de wedstrijd. 4-5 voor HCAW.    

In de 3e inning moest Pirates helaas 3 runs toestaan. HCAW sloeg weer een homerun waarop 3 spelers binnenkwamen. Na 2.1 inning ging Jesse de heuvel af met 5 hits, 8 runs (waarvan 5 earned), 2 walks en 3 strike outs. Lars kwam erin als reliever en gooide 1.2 innings echt ijzersterk. Met 0 hits, 1 walk en 2 strike outs gooide Lars niet alleen de 3e inning solide verder uit, maar weerhield hij HCAW van scoren in de 4e inning.

Dat bood kansen voor Pirates om zich terug te vechten, en dat deden ze op fenomenale wijze. Yorick kwam in de 3e inning als eerste op de honken met een line drive, daarna Soki met vier wijd. Jenden sloeg weer een mooie hit, een fly ball die hem op het tweede honk bracht. Ondertussen was Yorick al binnen door een wilde pitch. Datzelfde deed Soki. terwijl Jenden zelf binnenkwam op een single van Marijn. Vervolgens kwam Cas aan slag. Hij sloeg een tweehonkslag hard over de grond waarop Marijn scoorde. De stand was weer gelijk. 8-8. Cas zorgde erna zelf voor een voorsprong door tweemaal een honk te stelen, de thuisplaat op een wild pitch. HCAW had intussen een derde werper ingebracht maar was even de weg kwijt. Pirates niet. Lars sloeg een line drive en scoorde op een hit van Jae. Jair en Yorick kwamen met vier wijd weer op de honken. Soki sloeg een harde hit waarop Jair scoorde. Yorick en Soki kwamen binnen op veldfouten van HCAW. En zo stond het aan het eind van een epische 3e inning opeens 14-8 voor Pirates.

In de 4e inning scoorde Cas wederom door een harde grondbal te slaan en goed honken te stelen. In de 5e inning kwam Engel als closer de heuvel op. Hij kreeg daar 1 run tegen omdat HCAW ook thuis wist te stelen. In de slagbeurt van Pirates kwam het jonge talent Yur op de honken met vier wijd. Hij scoorde op een harde single van Cas. Die zelf weer kon scoren op een prachtige line drive van Jae. In de 6e en laatste inning wist HCAW nog twee runs te scoren maar het mocht niet baten. De eindstand was 17-11 voor Pirates.

Met een goed en tevreden gevoel konden spelers en coaches daarmee een mooi seizoen afsluiten. Voor de zomer speelden ze echt goed en haalden ze knap de play offs in een sterke landelijke 1e klasse. De pitching en het veldspel waren van goed niveau, met Jesse en Engel afwisselend als werpers. Aan slag kon het soms sterker, maar wisten ze toch genoeg runs te scoren. Dit leverde in ieder geval voor het publiek superspannende wedstrijden op, dus het kijkplezier was groot. De play offs na de zomer gingen helaas wat minder. Maar gelukkig dat we de laatste twee wedstrijden hebben gezien waartoe ze samen in staat zijn. En bovenal hoeveel plezier ze met elkaar kunnen hebben. Want dat hadden ze. Het leverde een ontzettend leuk seizoen op met goed honkbal, veel spanning maar vaak ook gelachen. Goed gedaan jongens, en dank aan de coaches voor hun fantastische begeleiding. Tot volgend jaar, op naar de Junioren!

SB U21-2 speelt donderdag 13 oktober hun kampioenswedstrijd

SB U21-2 speelt donderdag 13 oktober hun kampioenswedstrijd

De spanning stijgt! Kunnen de Black Socks donderdag een feestje vieren?

De spanning stijgt! Kunnen de Black Socks donderdag een feestje vieren?