Verslag HB5 - Seizoen 2023 van de  Pirates Black Socks

Verslag HB5 - Seizoen 2023 van de Pirates Black Socks

Kampioen worden (in 2022) is leuk, maar beter kan niet. Het kan hoogstens geëvenaard worden. Met die wetenschap en dat doel begonnen de Black Socks dit jaar vol goede moed aan de competitie.

Het begin was om kapsones van te krijgen. Er werd achtereenvolgens gewonnen van Red stars Vitesse (uit, 0-8), Flying Petrels (thuis, 7-5) en North Stars (thuis, 20-2).

Maar toen kwam de uitwedstrijd tegen DVH1, nieuwkomer in de 5e klasse A, en stonden de Black Socks meteen weer met beide benen op de grond (12-2).

Tegen DVH2 (thuis, 15-5) en Vennep Flyers (uit, 0-15) werd weer de volle winst behaald, maar Hoofddorp4 wist een puntje af te snoepen (thuis, 6-6).

Inmiddels was wel duidelijk geworden dat niet alleen DVH1, maar ook de andere nieuwkomer, Urbanus, de belangrijkste kandidaten voor het kampioenschap zouden zijn. Dit werd eens te meer bewezen door de fikse nederlaag die de Black Socks tegen Urbanus leden (uit, 10-0).

Toch gaven de Black Socks nog niet op, getuige de mooie 10-8 overwinning op DSS4, een geduchte concurrent uit 2022.

En de smaak te pakken, gingen de Black Socks nog even door met winnen: Thamen2 (thuis, 14-7), Red Stars Vitesse (thuis, 17-7), Flags (thuis, 6-3) en nogmaals Flags (uit, 1-11) -de laatste 2 wedstrijden als double header op ons veld- werden aan de zegekar gebonden.

Maar toen kwam de verrassing van dit seizoen. Het eerder kansloze North Stars wist de onzen na een super spannende wedstrijd een niet verwachte nederlaag toe te brengen (uit, 12-11).

Het was zo langzamerhand wel duidelijk geworden dat een kampioenschap er niet meer inzat en dat de 3e plaats het hoogst haalbare zou zijn. Helemaal toen ook de 2e wedstrijd tegen DVH1 verloren werd (thuis, 5-10).

Van de 2 resterende wedstrijden werd de eerste, tegen DVH2, gewonnen (uit, 3-8) en de tweede, tegen Thamen2, gelijk gespeeld (uit, 11-11).

Samengevat: Er werden 11 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren. Hiermee staan de Black Socks op dit moment op de 3e plaats, inderdaad achter Urbanus en DVH1. 1 uitwedstrijd werd door de Flyijng Petrels afgezegd en zal met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet meer gespeeld worden. Het nu op de 4e plaats staande DSS4 heeft nog 2 wedstrijden te spelen en zou bij 2x winst de 3e plaats van de Black Socks kunnen overnemen. Nogal wat wedstrijden werden dik gewonnen of verloren, maar de leuke, spannende potjes honkbal maakten deze competitie zeker de moeite waard.

En nu kunnen de handschoenen in het vet om goed geprepareerd het volgende seizoen in te gaan. En als ook de spelers er helemaal klaar voor zijn, kan het weer een goed jaar worden. Enneh... in 2024 kan de prestatie van het jaar ervóór wél verbeterd worden.

Verslag HB U15-2 - 'Baseball in The Woods' was mooi einde van het seizoen

Verslag HB U15-2 - 'Baseball in The Woods' was mooi einde van het seizoen

Column - Je stapt dan toch niet op de fiets?! Je bent toch niet gek?

Column - Je stapt dan toch niet op de fiets?! Je bent toch niet gek?