HB U15-1 : een mooi team samen

HB U15-1 : een mooi team samen

HB U15-1, de jongens van coaches Marcel en Evelien, hebben een goede en vooral erg leuke eerste helft van het seizoen achter de rug. Ook al blijft coach Marcel kritisch en kan het nog veel beter. Maar ze hebben de play offs gehaald en mogen na de zomer met 3 andere teams uit gaan maken wie landskampioen van de 1e klasse U15 wordt. Tijd voor een nadere kennismaking.

Hun wedstrijden waren vaak enorm spannend en aantrekkelijk naar om te kijken. Het is vooral leuk te zien hoeveel plezier ze met elkaar hebben. Het is een mooi team samen. Maar wie zijn de spelers van HB U15-1? We stellen ze even voor met hun speciale kwaliteiten aan de hand van wat opvallende statistieken van de eerste seizoenshelft:

Jair: Slimme Slagman

Midvelder Jair heeft het hoogste slaggemiddelde van het team (.448) en de meeste tweehonkslagen (4). Aan slag een gevaarlijke kracht om rekening mee te houden, maar dat komt ook omdat hij slim te werk gaat. Hij heeft de meeste vier wijd (14) en met afstand het hoogste OBP (.636). Hou hem maar eens van de honken, en als hij erop staat is hij supersnel. Dat laat hij ook in het buitenveld zien waar hij meerdere fenomenale vangballen had.

Soki: RBI & HR King

Soki heeft de meeste RBIs (16) van het team, samen met Cas de meeste home runs (2) en verreweg het hoogste slaggemiddelde met spelers in scoringspositie (.562). Kortom, als er wat te scoren valt, slaat Soki zijn slag.

Mace: Efficiënte Eenhonkslagman

Goedlachse Mace heeft alle reden om te lachen want hij heeft de meeste eenhonkslagen (14). Dat klinkt niet wellicht niet wereldschokkend, maar hij is wel supereffectief. Want daarmee zit hij in de top drie van het team als het gaat om zowel het beste slaggemiddelde (.400), de meeste gestolen honken (14) als de meeste runs (15). Zoals Peter Brand in de film Moneyball zei: he gets on base. En dan scoort hij, daar draait het om.   

Jesse: Workhorse Ace

Onze startwerper heeft 31 innings gegooid en deed dat enorm efficiënt met een onnavolgbaar laag gemiddelde van slechts 16.2 pitches per inning. Hij heeft dan ook de meeste strike outs (37) en een WHIP van slechts 1.83. Cijfers om trots op te zijn. Aan slag doet hij goed mee, hij komt vaak op de honken, en na Cas heeft hij de meeste gestolen honken (16). Alleen jammer dat hij ook het vaakst op het honk werd uitgetikt (3). 

Yorick : Allround Power

Op het 3e en 1e honk is Yorick een stabiele factor. Zeker vanaf het 3e honk kan hij de bal als een streep aangooien. Aan slag is Yorick een echte power hitter. Hij zit met OPS (1.156) en als Slugger (.577) in de top van het team en sloeg al een home run. Zeker niet zijn laatste. Fun fact: Hij slaat het vaakst van het team hoge ballen (.529), terwijl hij als werper met zijn harde worpen juist het vaakst grondballen tegen krijgt (.769).

Engel: Magic Reliever

Engel kwam soms als starter, maar vaker als reliever of closer de heuvel op en gooide in totaal ruim 22 innings. Dan maakt hij wedstrijden af en slagmensen radeloos met zijn magische worpen. Na een fastball komt zijn onnavolgbare curveball, en hoe. Engel gooit namelijk vaak zuiver. Hij heeft het hoogste Strike Rate (.628) en het laagste aantal vier wijd per inning (.450). Hierdoor heeft hij de laagste ERA (4.32) van het team.

Jenden: Double Defender

Onze korte stop heeft de meeste outs (19) en meeste double plays (3). Wat hij soms laat zien, grenst aan het onmogelijke. In de loop back hand de bal vangen en meteen strak naar het 1e honk gooien, hij draait er zijn hand dus wel voor om. Met zijn trui nog aan of toch maar zonder, het maakt hem niet uit. Aan slag sloeg hij na Jair de meeste tweehonkslagen, en scoren doet hij ook. Goed werk! Alleen nog iets minder veldfouten maken, dan staat daar een tophonkballer.   

Cas: Scoring Scoundrel

Catcher Cas is van alle markten thuis. Hij heeft de meeste hits (15), samen met Soki de meeste home runs (2) en het hoogste totaal aantal honken (25). Eenmaal op de honken is hij niet te stoppen. Hij heeft de meeste honken gestolen (21) en met een perfecte score. Niet verbazingwekkend dat hij ook de meeste runs heeft gescoord (19). Als catcher is hij de betrouwbare leider van de verdediging.

Lars: Savvy Saver

Lars heeft als enige in het team 0 veldfouten gemaakt en is daarmee de meest betrouwbare kracht in de defensie. En daar zaten een paar knappe reddingen in het buitenveld bij, zeg. Als werper heeft hij ruim 11 innings verdienstelijk gegooid met in totaal 14 strike outs. En de laatste weken is hij ook een slag lekker bezig, in de maand juni heeft hij zelfs een slaggemiddelde van .500. Ga zo door!

Marijn: Biggest Player

Onze vaste waarde op het 1e honk, waar Marijn met zijn lange armen en grote handen zorgt dat bijna elke bal gevangen wordt. Ook als die niet zuiver wordt aangegooid. Met zijn lange benen heeft hij een perfecte score bij het honken stelen. Aan slag zoekt Marijn met zijn lange lijf die grote klap en als hij hem raakt is de bal echt weg. Maar wat zit daar nou soms in zijn nek op zondag? Hij is per slot van rekening de grootste player van het team.

Floris: de Geduldige

Floris wacht zijn kansen af en is met afstand de geduldigste slagman met een gemiddelde van maar liefst 5,16 pitches per slagbeurt. Doe hem dat maar eens na. Verder heeft hij ruim 6 innings op de heuvel gestaan, en doet hij regelmatig ook bij U15-2 als werper dienst.

Bij elkaar een prachtig team. Geniet van de vakantie, jongens. En na de zomer ertegenaan in de play offs!

AmsPirates_SB20220707_sqr.jpg.001.jpeg.001.jpeg.001.jpeg

Kantine aankomend weekend gesloten

Kantine aankomend weekend gesloten