Pirates HB U21 na 9e winst op rij naar playoffs

Pirates HB U21 na 9e winst op rij naar playoffs

De zon scheen op het Loek Loevendie ballpark en de omstandigheden waren dan ook gunstig voor een mooie pot honkbal. Het team uit Heerhugowaard was de tegenstander van deze week en bleek een goede ploeg te zijn. De stand in de competitie was zo close dat Pirates moest winnen om een plek in de playoffs te kunnen verzekeren. En dat is gelukt! Een 7-6 winn en daarmee is Pirates geëindigd op de eerste plek in de poule.

Een knappe prestatie van het team. Negen wedstrijden op rij winnen, eerste worden en de playoffs kunnen spelen met een team dat voor het eerst in deze samenstelling in de eerste klasse speelt, dat hadden we van tevoren ook niet durven hopen.

Het ging vandaag echter niet zonder slag of stoot. Herons maakte het Pirates direct moeilijk door meteen 0-1 voor te komen. Zij liepen zelfs uit tot een 0-3 voorsprong. We konden door druk te zetten op de verdediging van Herons de voorsprong verkleinen, maar midden in de wedstrijd keken we helaas nog steeds tegen een achterstand aan. 3 tegen 5. Gelukkig bleven we strijden en konden we ons voldoende herpakken om de stand gelijk te trekken naar 5-5. De volgende inning kwam Amy goed door met een honkslag en werd de stand 6-5 in ons voordeel met nog 8 minuten op de klok. Drie nullen en de winst zou van ons zijn. Het pakte anders uit. Op onfortuinlijke manier scoorde Herons het gelijkmakende punt, 6-6. Als thuisspelende ploeg hadden wij de gelijkmakende slagbeurt. Ryan wist met een vier wijd op het honk te komen en kon door agressief honklopen zelfs het derde honk bereiken met één uit. Junix kreeg ook vier wijd. Hij stal direct twee om de dubbelspelsituatie eruit te halen. Vervolgens wist Mihai de bal zo goed te raken dat Ryan het winnende punt kon scoren. Ryan, die overigens drie van de zeven punten scoorde.
Pirates, dat duidelijk wel eens beter gespeeld had, werd door de pitchingstaff in de wedstrijd gehouden. Finn startte, Aidan en Jesse hebben gerelieved en kregen gezamenlijk maar drie verdiende punten tegen.

Tot slot, nadat Hiro vorige week is teruggegaan naar Japan, namen we vandaag voorlopig afscheid van Elton. Hij gaat de komende acht maanden honkballen op de Dominicaanse Republiek. Heel veel succes, Elton!

Niels Postma, coach Pirates HB U21

Pirates Pupillen 4 (HB U12-4) kampioen!

Pirates Pupillen 4 (HB U12-4) kampioen!

Wedstrijd L&D Amsterdam - HCAW van donderdag naar vrijdag