Pirates Pupillen 4 (HB U12-4) kampioen!

Pirates Pupillen 4 (HB U12-4) kampioen!

Honkbal is de mooiste sport die er is!

En dat laten de Pupillen 4 elk weekend weer zien in de ongelooflijk spannende U12 - 3e klasse honkbal. We hebben een mooie mix van negen kinderen, ‘oud’ en jong, maar allemaal eerstejaars pupil, en sommigen zelfs eerstejaars honkballer!

Omdat honkbal niet moeilijk is, maar wel vreselijk ingewikkeld, trainen we we elke week. En dat begint z'n vruchten af te werpen.
◼️Nullen worden met enige regelmaat gewoon gemaakt. Een actie 5 naar 3 is op dit niveau zo gaaf om te zien. Eerst goed fielden, dan een goede aangooi en dan goed vangen. Briljant als dat allemaal lukt natuurlijk.
◼️Gedwongen loop wordt steeds beter herkend. Heel fijn!
◼️Vangballen worden ook vaker gemaakt. En wij zeggen dankjewel voor de uit!
◼️Het mantra 'hoge bal, honk vast' wordt steeds meer in praktijk gebracht. Dat scheelde ons al heel wat uitjes.
◼️De infielders worden waarschijnlijk gek van het geroepen 'sta klaar' advies wanneer de pitcher gooit, maar ook daardoor pakken we weer extra uitjes.
◼️En niet te vergeten: onze pitchers gooien van tijd tot tijd goed slag! Zo knap. We mikken in de training op autobanden. Een prachtige slagzone.
We trainen vrij intensief. Als we een oefening doen, dan willen we die zo vaak mogelijk doen. Dat doen we met honklopen, gooien, vangen, fielden en slaan. Heel veel oefenen kan alleen met heel veel handjes: enthousiaste vaders Harun, Risto en Jamie schieten altijd te hulp! Over tien jaar is de training dat we gingen sliden met het mooie weer de enige training die ze hebben onthouden. Maar door de constante herhaling van de basics weet ik zeker dat ze goede honkballers worden.
En zo winnen we met een behoorlijke regelmaat wedstrijden. Want in de 3e klasse win je vooral als je defensief sterk bent, gebruik maakt van de kansen die je worden voorgeschoteld, en een hele hoop honkslagen slaat. Oftewel: echt honkbal!

Na elf wedstrijden hebben we er 9 gewonnen, 1 gelijk en 1 verloren. Helemaal niet verkeerd tussen al die andere sterke teams. Winnen is natuurlijk hartstikke leuk, maar een nog belangrijker doel is dat ze plezier hebben. Dat moet het doel zijn voor alle (eerstejaars) pupillen. Dat is mijn doel als coach. Dat ze verliefd worden op het spelletje. Dat doen we door steeds beter te spelen. En langzaam zie ik her en der vlinders...

Binnenkort de laatste wedstrijd voor de zomerstop. En we kunnen niet meer worden ingehaald! Geen idee wat de KNBSB na de zomer gaat doen met de huidige stand. Dus claimen wij graag de titel ZOMERKAMPIOEN van de 3e klasse G van 2022! Wedden dat de bond daar aan het einde van dit seizoen eremetaal voor uit de kast trekt? En daarom de hartelijke felicitaties voor een heel bijzonder negental:

Aaron, Dyswel, Eli, Ilay, Jonah, Jonathan, Logan, Nathan en Osman! (*)
Geweldig gedaan jongens, ik ben supertrots op jullie!

Reinier Spruit
Coach Pupillen 4 - Amsterdam Pirates

(*)Dankzij een gebroken enkel, corona, valpartijen, weekendjes weg, zonnesteken, spierkrampen, griep en ander ongeluk mochten we ook genieten van geweldige invallers. Alex, Ariyahno, Charlie, Daan, Dyshairo, Jaylin, Tristen en Yaison bijzonder veel dank! Zonder jullie hadden we het niet gered!

HHW-L&D pauze (1).jpg

Pirates HB U21 na 9e winst op rij naar playoffs

Pirates HB U21 na 9e winst op rij naar playoffs