Amsterdam Pirates HB U21 zetten belangrijke stap richting playoffs

Amsterdam Pirates HB U21 zetten belangrijke stap richting playoffs

Amsterdam Pirates junioren u 21 zetten belangrijke stap richting playoffs, Floris on fire en play of the game van Milian. 

Allemaal uitslagen in ons voordeel deze afgelopen week, maar dan moeten we natuurlijk wel zelf winnen om van het verlies van de concurrentie te profiteren. Het was gezellig druk, de ouders krijgen er ook steeds meer schik in en zijn in steeds grotere getalen aanwezig.

Tegenstander van vanmiddag was het Bergschenhoekse Orioles, dat tot aan vandaag slechts 1 wedstrijd gespeeld had, omgezet in winst, voorwaar geen peulenschil. Dat bleek al in de eerste inning. Na lange tijd weer met Mylan van Ham  op de heuvel. Hij sprak van een heuse battle op de terugweg. In gevecht met zichzelf en de Orioles, die uit de startblokken schoten met 3 schitterende achtereenvolgende hits. Toen de kruitdampen waren opgetrokken, keken we tegen een nog te overbruggen achterstand van 0-2 aan. Maar Mylan blijft Mylan, onze blonde krullemans zou zich wonderbaarlijk herstellen in de volgende 4 innings. Niet alleen de slagploeg maar ook de Zuid-Hollandse werper Ricky van der Hoek was van een prima niveau. Kali opende met een double op hem, maar daar bleef het dan ook bij. Twee innings gespeeld, stand 0-2.

Op het moment dat Willem Engel -die vanmorgen vroeg om 6 uur uit Almere was vertrokken en het hele stuk naar het terrein van ons aller Pirates was komen lopen!!- arriveerde, draaide de game. Mylan kwam er steeds beter in en het veld maakte plays, waar je je vingers bij af likte. Bij volle honken sloeg Yari van Melick een zeker lijkende triple op Milian af, die niet wegduikt, maar de bal uit de lucht plukt. Hij heeft de tegenwoordigheid van geest om vervolgens op het derde honk te stappen en we zijn uit de problemen. En dan gebeurt het. Ricky vertoont menselijke trekjes, Aidan komt door met een honkslag en Mylan sleept er 4 wijd uit. Dat begint er op te lijken.

Kali slaat na een fout van de korte stop Aidan  over de thuisplaat en ook Mylan weet te scoren, stand 2-2. Het wordt nog mooier, want Darrell laat zijn knuppel spreken en een juichende Kali wordt in de dugout met geknuffel begroet.

De wedstrijd is overigens door de Orioles gefilmd en te zien op https://www.youtube.com/live/a2W1nHgggS0?si=OhDGlG-7b0Tofaol.

Ik ben blij, dat ik hier niet achter ben gaan zitten met mijn veel te grote mond. Deze positie werd ingenomen door Charles Salle. Wat maakt die man een kabaal, maar in de positieve zin des woords. Na 5 innings mag Mylan de complimenten van coach Nicholas in ontvangst nemen; "Mylan great job". Een blauwe plek op zijn duim rijker, toen Tygo een vuurpijl op hem afschoot. Hij verbeet de pijn en maakte de 3e out op Darrell: 21 batters faced, 5 hits, 2x3 slag, 2x4 wijd, 2 earned runs, 45 slag en 26 wijd, 5 innings.

We bouwden onze voorsprong gestaag uit,. Mylan sloeg Felix binnen, een insurance run altijd fijn en dan gebeurt het. Floris onze heuvel-king krijgt in inning 6 slechts 1 puntje tegen. Dus de voorsprong blijft in tact 4-3.

Pitcherswissel bij de tegenstander, Chris Maidman mocht onze slagploeg in toom trachten te houden, de arme jongen had de pech, dat een hoog-hoger-hoogst in de lucht geslagen bal door Felix niet goed door de korte stop wordt verwerkt. Mazzeltje. Aidan zijn 2e single van de middag en dan betreedt Floris het slagperk. Bafffff een double, stand 5-3. De Orioles zijn compleet van slag. Een ingesloten Aidan komt er mee weg en slide over de thuisplaat.

De stemming is opperbest, we zijn niet meer te houden, Kali scoort, op een double van Levi junior, die gisteren zijn debuut bij de Amsterdam Diamonds maakte. Milian doet hetzelfde. De spanning, die ons 4 slagbeurten lang in de greep hield, was verdwenen. De ene klap was nog mooier dan de ander. Samuel, die normaliter alles weg mept wat maar slag aankomt, was tot dan toe een 3-slag slachtoffer. Maar Samuel zou Samuel niet zijn als hij niet wat in petto had voor Chris. Ik volgde zijn klap en was ervan overtuigd, dat het kleinood over het hek zou belanden. Dat deed het ook, maar met een stuitje....een ground rule double. Wat een power heeft dat ventje.

Cas was ronduit ongelukkig aan slag, zijn prachtige echte mannenklappen waren ternauwernood een prooi voor de verre velders, maar als catcher was hij zo steady als een muur. Een prachtige aangooi richting het 2e honk was fenomenaal. De honkloper kwam een meter te kort. Hoewel de wedstrijd was beslist bij een verschil van 10 punten, besloten beide coaches er nog een inning aan vast te plakken. Het wederzijds respect van beide ploegen voor elkaar was een voorbeeld voor vele andere sporten.

Jesse en Salim gaven ook nog even acte de présence en toen het 17.38 uur was, stond er een prachtige 15-6 zege op het bord. Het was was zwaarder dan de uitslag doet vermoeden, want dit waren zeker geen koekenbakkers. Pechvogel vandaag was Darrell, die liefst 2x geraakt werper op zijn ranke lichaampje gegooid kreeg. Floris sloeg 2 uit 2 en sloeg liefst 3 RBI's. Sorry moeders ik had er 4 genoteerd, maar 3 is ook niet verkeerd dacht ik zo.

Ik was onder de indruk van het lawaai, dat de Orioles bleven maken, ondanks een 15-3 achterstand, in die ploeg zit het wel goed en die gaan een aantal tegenstanders het nog heel lastig maken. Mooie winst boys, volgende week vrij, de jongens die naar Londen gaan, veel plezier. Overigens wil ik nog even kwijt, dat ik het super vind, dat de boys die niet gespeeld hebben, daar niet over klagen en net zoveel enthousiasme uit blijven stralen als de boys die wel in het veld staan, chapeau. Ik heb inmiddels een hokje besteld boven het veld, zodat niemand mij meer in de weg kan gaan staan bij het scoren en filmen 🤓🤓🤓

- Wout

Op een doodgewone zaterdagavond kon op een veld zonder kustlicht een hele wedstrijd van 7 innings uitgespeeld worden.

Op een doodgewone zaterdagavond kon op een veld zonder kustlicht een hele wedstrijd van 7 innings uitgespeeld worden.

Speelschema Amsterdam Pirates Dames 1

Speelschema Amsterdam Pirates Dames 1