Aspiranten 1 lekker bezig richting zomerstop

Aspiranten 1 lekker bezig richting zomerstop

Het Aspiranten 1 van coaches René Veen en Junior Barry is lekker bezig in de eerste helft van dit seizoen. Ze spelen spannende en leuke wedstrijden, en ze rijgen de winsten aaneen. Daarmee staan ze nu op een mooie 2e plaats in de landelijke 1e klasse.

Zondag 11 juli speelde Aspiranten 1 een echt superspannende pot tegen Giants AH1. Terwijl het flink regende in Amsterdam, lag in Hengelo gelukkig een zonovergoten veld. De ruim aanwezige toeschouwers zagen een pitcher’s duel van hoog niveau. In de eerste inning kwam Giants op een 0-1 voorsprong. Maar startwerper Jesse hield de schade beperkt tot deze ene run. Met 3 strike outs en 3 walks over 2 innings, en dankzij solide veldwerk, verliet hij de heuvel met een voorsprong. In de 2e inning scoorde Bradley op een mooie eenhonkslag van Jenden. In de 3e inning bereikte bunt-koning Jesse met een mooie bunt het eerste honk, stal vervolgens twee honken en scoorde door op een passerende bal het thuishonk te stelen. 2-1 voor Pirates. Inmiddels had Bradley de plek op de heuvel overgenomen, en hoe. Op indrukwekkende wijze gooide hij vier fenomenale innings met maar liefst 7 strike outs en 1 walk. Helaas kwam ook Pirates niet meer tot scoren op het uitstekende veldwerk van de Giants. In de 6e inning kwam Giants zelfs op gelijke hoogte en werd de stand 2-2. Maar er was nog tijd voor een finale 7e inning. Kaj kwam met vier wijd op de honken en wist daarna twee honken te stellen. En op een wild pitch lukte het Kaj vanaf het 3e honk het winnende punt te scoren! 3-2 voor Pirates. In de gelijknamige slagbeurt van Giants, waar Kenji nog als slotwerper erin kwam, liepen de honken vol. Alsof het niet spannend genoeg was. Maar gescoord werd er niet, en dus nam Pirates de winst mee terug uit Hengelo.  

In de laatste wedstrijd voor de zomerstop speelde Aspiranten 1 vandaag thuis tegen HCAW AH1. Op een warm en zonovergoten Loek Loevendiepark zagen we een wedstrijd waar Ome Loek van had genoten. En met hoog bezoek: de spelers van het Nederlandse U15 team kwamen even kijken omdat zij getest werden voordat ze morgen naar het Europees kampioenschap afreizen. Zij zagen Jesse als startwerper een sterke wedstrijd gooien. Hij gooide maar liefst 4 2/3 innings met vier strike outs en 1 walk, voordat hij het maximum van 60 ballen had bereikt. Op vier hits kreeg hij slechts 2 runs tegen en gaf daarmee Pirates alle kansen de wedstrijd naar zich toe te trekken. En dat deden ze ook. In de 1e inning nam HCAW nog wel een 0-1 voorsprong. Maar in de 2e inning maakte onze nieuwe Amerikaanse aanwinst Luke gelijk op een veldfout van HCAW. In de 3e inning scoorde Reyer op een prachtige tweehonkslag van Bradley, waarna Bradley zelf kon scoren op een sacrifice hit van Lucas. 3-1 voor Pirates. In de 4e inning was het 3 up, 3 down voor HCAW op werper Jesse. Pirates liep verder uit toen Ginio het thuishonk wist te stelen (en zonder zijn broek vies te maken!), waarna Jesse binnenliep op een hit van Reyer. In de 5e inning kwam met 2 uit Bradley de heuvel op en scoorde HCAW een run voordat hij de 3e uit maakte. Maar in de gelijknamige slagbeurt scoorde Yorick op een prachtige hit van Jenden. 6-2. In de 7e inning sloeg HCAW nog een solo home run en zo werd de eindstand 6-3 voor Pirates.

Daarmee sloot Aspiranten 1 een mooie eerste helft van het seizoen af. Elton en Ginio zijn de echte hitters met beiden een slaggemiddelde van .400, terwijl Jenden en Elton de meeste hits sloegen. Elton en Bo zijn onze home run kings met ieder 2. Ginio wist de meeste honken te stelen (9) en runs te scoren (8), terwijl Yorick het vaakst met 4 wijd op de honken kwam. Jesse legde de meeste bunts neer, en hij gooide de meeste innings (15.2) met een ERA van 3.12 en een WHIP van 1.72. Nu eerst vakantie en dan in augustus weer het veld op. Hou die armen wel een beetje in vorm, jongens!

L&D Amsterdam vijfde bij European Champions Cup

L&D Amsterdam vijfde bij European Champions Cup

Het seizoen is weer begonnen voor Dames 1!

Het seizoen is weer begonnen voor Dames 1!