Aspiranten 1 wint openingswedstrijd competitie

Aspiranten 1 wint openingswedstrijd competitie

Pirates HB U15-1, oftewel Aspiranten 1, moest op een zonnige zondagmorgen aantreden tegen Zuidvogels U15-1 voor hun Opening Day van de landelijke 1e klasse. Wat volgde was een tot op het eind spannende en leuke wedstrijd, met een duidelijke 7-2 winst voor Pirates als resultaat.

Bij een behoorlijk frisse temperatuur van zo’n 4C om 09.00 uur begon het team van coaches Marcel Hertroijs en Evelien Bode aan de warming up, terwijl de meegereisde ouders zich in de kantine van Zuidvogels warmden aan de koffie. Toen de wedstrijd begon werd het snel warmer, en dat kwam ook omdat het een aantrekkelijke wedstrijd was tussen twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Zuidvogels U15-1 is eigenlijk het team van ‘honkbalschool’ United Youth Baseball, met oud-Pirates spelers Samuel Hamfelt en Milian Martinez in de gelederen. Een leuk weerzien maar beide teams wilden zich ook bewijzen.

Jesse begon als startwerper en bleef 3 2/3 inning op de heuvel met 4 hits, 2 runs, 4 walks en 4 strike outs. Daarmee hield hij de voorsprong vast en de spanning in de wedstrijd. Aan slag moesten de jongens even warmdraaien. De eigen slagbeurt van de 1e inning was voorbij na slechts 5 pitches en 3 ground outs. Maar ook de tegenstander scoorde niet. In de 2e inning namen de Pirates een 3-0 voorsprong met harde hits van Jair en Soki waarop 3 maal gescoord werd. In de 3e inning was de eigen slagbeurt weer snel voorbij, terwijl Zuidvogels terugkwam tot 3-2. Die inning eindigde met sterk veldspel van Pirates waarop 2 spelers van Zuidvogels op de honken in een enkele play uitgetikt werden.

In de 4e inning werd niet gescoord. De teams bleven aan elkaar gewaagd. Lars was inmiddels op de heuvel gekomen en bleef 3 1/3 inning staan met 2 hits, 0 runs, 3 walks en 3 strike outs. De Zuidvogels kwamen dus niet meer tot scoren, en dat was niet in geringe mate te danken aan het goede veldspel. Zo zagen we een paar prachtige vangballen van Jair in het center field en tot tweemaal een loper die thuis uit ging door slim optreden van catcher en het infield. In de 5e inning liep Pirates uit. Eerst was daar een prachtige homerun van Cas, later sloeg Jae een harde line drive waarop Lars en Jenden scoorden. In de 6e inning zou Jae zelf nog scoren op een hit van Jair. In de 7e inning werd niet meer gescoord. Eindstand 7-2.

Daarmee konden de jongens tevreden huiswaarts keren en zijn ze het seizoen lekker begonnen. Op naar de volgende wedstrijd, thuis op Paaszondag tegen Hoofddorp Pioniers. We hebben er zin in.

Black Sock vs Sullivan's Green Devils 24-9 op 10-4-2022

Vertrouwenspersonen bij de Amsterdam Pirates