Honkbal Aspiranten 1 seizoen goed begonnen

Honkbal Aspiranten 1 seizoen goed begonnen

Het seizoen begon veel later door Corona, maar desondanks is Aspiranten 1 aardig uit de startblokken gekomen. Van de eerste drie wedstrijden werden er twee gewonnen en eentje nipt verloren. Een eerste terugblik op het seizoen 2021.

 In het eerste speelweekend had Aspiranten 1 meteen een pauze omdat de landelijke 1e klasse uit negen teams klasse bestaat. Helaas geen wedstrijd en dus moesten de spelers nog even wachten. Op zondag 13 juni mochten ze dan eindelijk aantreden, thuis tegen Jeka AH1. Jesse begon als startwerper en hield het 3 innings vol waarin hij in totaal slechts 41 ballen wierp. In de 2e inning moest hij wel enkele runs toestaan, waarbij ook het veldspel nog wat roestig bleek. Maar erg was dit niet, want vanaf de eerste inning nam Pirates de leiding stevig in handen. Jesse scoorde ook als lead-off hitter het allereerste punt van het seizoen door vanaf het 3e honk de thuisplaat te stelen. En dat had hij zelfs al eerder kunnen doen op een opofferingshit van Kaj. De echte openingsklap kwam toen Elton de eerste homerun van seizoen 2021 sloeg. Een absolute kogel die over het hek van veld 3, over de sloot en gelukkig net achter een fietser op het fietspad van de Ookmeerweg belandde. Daarmee liep ook Yorick binnen.

In de 2e inning trok Jeka de stand eerst even gelijk maar liep Pirates meteen weer uit naar 6-3 door enkele ground outs waarop Levi en Micha binnenliepen. In de 3e inning liep Pirates verder uit naar 8-3 door onder meer een prachtige bunt van Jesse waarop Bradley binnenliep. Bo kwam vanaf de 4e inning op de heuvel. Jeka kwam weliswaar wat dichterbij, maar Bo hield de boel goed dicht. Eindstand 9-5 voor Pirates.

Winst op laatste moment ontglipt

Een week later speelde Aspiranten uit tegen Hoofddorp Pioniers, dat met recht een rivaal mag worden genoemd. Pirates verdiende te winnen, maar deed dat niet. Met enige hulp van de scheidsrechter voor de thuisploeg leek het toch wel, en mede hiervoor gaven Aspiranten 1 de wedstrijd onnodig in de laatste slagbeurt van Hoofddorp Pioniers alsnog uit handen. Maar het zijn twee teams die enorm aan elkaar gewaagd zijn.

In de eerste 2 innings begon de wedstrijd superspannend. Lead-off hitter Ginio scoorde de enige run in de eerste inning. In de tweede inning kwam Hoofddorp Pioniers 1-1 gelijk. Elton begon als startwerper en hield alles prima onder controle. Over 3 innings kreeg hij slechts 3 runs tegen. In de 3e inning zette Pirates echter maar liefst 6 runs daar tegenover. Met een driehonkslag van Reyer scoorden Jenden en Ginio, en op een dubbel van Yorick liepen Jae en Levi binnen. En Elton stal zelfs de thuisplaat, het moet niet gekker worden.

In de 4e inning was Bo gaan werpen en liep Pirates verder uit op een prachtige homerun Ginio terwijl Jesse 3 honken wist te stelen en zo kon scoren. 9-3 voor Pirates. Maar toen begonnen de problemen. In de 5e inning werd het eerst nog 10-3, maar in de gelijkmakende slagbeurt scoorden Pioniers 4 runs. 10-7. In de 6e en laatste inning kwam Pirates niet meer tot scoren. Het team moest gewoon in de gelijkmakende slagbeurt de winst zeker stellen. Yorick kwam als slotwerper de heuvel op en gooide prima. Maar daar dacht de scheidsrechter anders over. De honken liepen steeds voller, de zenuwen namen toe. Het werd 10-10 met 2 uit. Met een laatste honkslag ging Hoofddorp Pioniers er met de winst vandoor. Walk-off. Eindstand 10-11.

Dominante zege in het oosten

In het laatste speelweekend van juni reisde Aspiranten 1 af naar Enschede voor een wedstrijd tegen het eveneens goed gestarte Tex Town Tiger AH1. Op een warme zondagochtend begon Jesse als startwerper en liet in 3 innings slechts 2 runs toe, beiden in de 1e inning. Ook Pirates wist te scoren en nam even de leiding omdat in de eerste inning lead-off hitter Ginio het thuishonk wist te stelen, maar diezelfde inning kwam Pirates dus nog wel op achterstand. In de 2e inning trok Kenji met een prachtige homerun de stand gelijk. Op een dubbele honkslag van Jesse liepen Yorick en Jenden binnen en kwam Pirates op een 4-2 voorsprong. Met wederom een fenomenale homerun van onze eigen ‘Big Papi’ Elton liep Pirates in de 3e inning uit naar 5-2. In de 4e en 5e inning werd die voorsprong uitgebreid naar 8-2 met runs van Ginio, Jesse en Bo. Elton was inmiddels de heuvel op gekomen en heerste daar als een ware koning. Met slechts 33 pitches, 4 strike outs en slechts 1 hit over 3 innings gooide Elton de wedstrijd op slot. In de 6e en laatste inning wist Pirates nog eens 4 maal te scoren door een mooie dubbele honkslag van Levi. Maar het was een enorme homerun van Bo die aan het eind de kracht van Aspiranten 1 nog eens onderstreepte. Eindstand 12-2.

Daarmee is Pirates Aspiranten 1 het seizoen goed begonnen en doet het mee in de top van de landelijke 1e klasse. Maar gelukkig, het seizoen duurt nog lang.

Kaartverkoop L&D Amsterdam weer open, leden gratis, geen coronatest nodig, kaartje verplicht

Kaartverkoop L&D Amsterdam weer open, leden gratis, geen coronatest nodig, kaartje verplicht

Kerstin Anthoni erelid van de Pirates

Kerstin Anthoni erelid van de Pirates