HB U21 - Zonder slechte dagen, heb je geen goeie dagen

HB U21 - Zonder slechte dagen, heb je geen goeie dagen

Zonder slechte dagen, heb je geen goeie dagen, aldus onze pitcher. Junioren u 21 ontsnappen aan nederlaag tegen puntloze Hawks  

Afgelopen woensdag 26 juni, verkeerde ik samen met René in de zevende hemel, na het onverwachtse verlies van onze grootste concurrent voor de playoffs, de Gryphons tegen het Bredase Jeka. We konden onze lol niet op. Maar dan is er nog zoiets van je moet deze 2 verliespunten wel verzilveren tegen het onderaanstaande Hawks, dat alleen maar dikke nederlagen had geleden, dus dat varkentje zouden onze Amsterdamse helden wel even wassen.

Bij het inslaan leken de Dordrechtse sluggers niet echt gemotiveerd. Er was zelfs nog een discussie of de thuisploeg nu eerst het veld in moest of dat ze mocht slaan. Ik maakte me (nog) geen zorgen, want in onze eerste slagbeurt leken we de tegenstander meteen al te knakken. Een aantal zeker lijkende vangballen belandde in hobbelige gras, 0-3, niets aan het handje. Onderschatting ligt dan al snel op de loer en dat moet het ook wel geweest zijn, want wat er in de 3 innings aan onze kant qua verdediging mis ging, grensde aan het onwaarschijnlijke. Ik telde ca 9 errors van ons, door mij terecht altijd bewierookte infield, op de foutloze Darrell na, waar Kali en Levi senior ontbraken. Ik ga niemand expliciet noemen, want de spelers zijn zich dat zelf wel bewust, maar een nederlaag leek zich af te tekenen tegen de onbevangen Dortenaren, die niet wisten wat hen overkwam. Een 7-4 rampscenario leek zich af te tekenen.

Ineens kwam er van Huib een mooi bericht, want hij was opa geworden van een wolk van een kleindochter, en ineens keerde het geloof in een Amsterdamse winst weer terug. Met 2 snelle uitjes wist onze uit Amerika teruggekeerde Bo Koehein met een single op het honk te komen. Hij werd binnengeslagen door Mylan van Ham . Ik wil hem bij deze nog even mijn excuses aanbieden, omdat ik mij even liet gaan na een ietwat mislukte aangooi zonder gevolgen. Ik weet het, ik moet mijn mond houden, maar helaas de aard van het beestje....

Welnu 7-5 er groeide weer iets van hoop in onze wild kloppende hartjes. In de gelijkmakende 3e inning wisten Floris en Saliem de schade te beperken tot 1 punt. Nou dan moest het met nog een klein uurtje op de klokken nu maar eens gaan gebeuren. Cas zette meteen de toon, maar sneuvelde bij een steelpoging op second base. De uitstekende  Hawks werper A.J. begon de vermoeidheid te voelen, maar ook Soki kon de verleiding niet weerstaan. Hij sloeg de bal als een komeet de lucht in, weer 2 uit, donkere wolken in een hemelsblauwe lucht trokken over Dordrecht.

Maar dan een enorme triple van Levi, zijn vader ijsbeerde ergens op de snelweg, gevolgd door nog een driehonkslag van Milian. Moeder was verrukt. Samuel, wie anders, sloeg met een hit 2 man binnen en dan staat het ineens weer in evenwicht 8-8. A.J. zag de bui al hangen, 3x4 wijd voor Darrell, Bo en Mylan, dan komt Saliem zelfverzekerd het slagperk in. Maar helaas de dappere pitcher gooit met alles wat hij nog in de tank heeft 3 slag.

Aan Jesse de taak om the Hawks van score af te houden en 12 ballen later was hij daar met verve in geslaagd. Zijn vader begon mij nerveus te appen, maar ik kon hem al gauw geruststellen. Onze laatste kans om de overwinning voor de poorten van de hel weg te slepen. Dekselse Cas komt weer door met een single op de nieuwe werper van the Hawks. Ryan, die moest even inkomen, getuige 2 vrije lopen, Cas stond inmiddels op 3, bloedstollend. Ik stond shaky met mijn camera voor dat vreselijke hek. En ja hoor, een doorgeschoten bal en we take the lead. Dit voor onze coaches Nick en Daniel, die Engelstalig opgevoed zijn.

Samuel aan slag en dan weet je het eigenlijk al. Soki profiteert en het is 8-10. Verder komen we niet, omdat een prachtige tik van Engel fantastisch wordt gevangen door de korte stop. Ik voelde, dat het niet meer mis kon gaan, want Jesse straalde zoveel zekerheid uit, niet normaal. Om 22.31 uur was de winst veilig gesteld, de adrenaline ebde langzaam weg en het besef kwam, dat we waren ontsnapt. Maar dit zijn wel de lekkerste overwinningen als je aan de goede kant van de score staat. Een les voor de volgende keer, in deze poule kun je tegen elke ploeg tegen een nederlaag aan lopen. Van onderschatting kan en mag geen sprake zijn, want we zijn aan zo'n mooie reeks bezig, laten we dat nog minimaal 2 weken vasthouden. Een plaats in de playoffs wat zou dat gaaf zijn en zou het seizoen voor mij al geslaagd maken. Maar boys, jullie ouders zijn 10 jaar ouder geworden.

Runs van Soki(2), Levi(2), Milian, Samuel(2), Bo, Saliem en Cas. Rbi's Milian, Samuel(3), Darrell en Mylan. Zaterdag Euro Stars, dat wordt weer vroeg op. Op de terugweg probeerde een overstekende kat ons nog even schrik aan te jagen, maar het geluk was aan zijn en onze zijde, Nederland geloot tegen Roemenië, soms zit alles mee. Het was overigens geen zwarte maar een rode kat.

- Wout

HB U21 - De kwestie hoog hoger hoogst en slot competitie krijgt zinderende ontknoping. 

HB U21 - De kwestie hoog hoger hoogst en slot competitie krijgt zinderende ontknoping. 

20240628-D1.png