HB U21 klaren de klus met een 7-4 winst, maar vraag niet hoe

HB U21 klaren de klus met een 7-4 winst, maar vraag niet hoe

Engel, Jesse lights out op de heuvel, Kali en Levi sr. pechvogels, Levi's inside the park 4wijd homerun en waanzinnige Wout doet het weer. 

Alle belangrijke wedstrijden in onze poule waren afgelast. Voor ons was het zorg de punten te pakken tegen een op papier mindere tegenstander, op papier ja..... Van Mylan van Ham kreeg ik voor vaderdag een 1 persoonsdugout, die bestendig is tegen regen, wind en opdringerige ouders. Wat een uitvinding. Bedankt vriendje, hopelijk laten ze me nu met rust ha ha.

Zouden we van de jongens een vaderdagcadeau krijgen in de vorm van een klinkende overwinning, het duurde tot kwart voor 2 voor we daar zekerheid over hadden, taaie rakkers die Osse bollen uit Brabant. Over Oz gesproken, Sven had de opdracht gekregen van het thuisfront niet in zijn mail te kijken....maar ja we kennen Sven, nieuwsgierig als hij is, toch stiekem kijken en ja hoor hij kreeg een portemonnee via Bol.com. Geen overbodige luxe overigens, ik beloofde hem het voor me te houden, maar u kent mij...geen geheim is veilig bij mij.

Huib liep zenuwachtig rond te drentelen, want Engel mocht beginnen. Voor we er weg in hadden, lieten de Cardinals ons weten, dat ze niet naar de hoofdstad waren gekomen om als kanonnenvoer te dienen. Een bunt, een soft grounder en daar stonden we beteuterd te kijken, 0-2 achter. Engel viel weinig te verwijten, we hadden nog 9 slagbeurten om het recht te trekken. Kali had grote plannen, een enorme klap in het linksveld leverde een.....vangbal op. Laat de linksvelder hem nou vallen? Nee hij weet het leder in zijn handschoen te houden, Kali verbijsterd achterlatend en daarboven op een rugblessure, einde wedstrijd voor onze maestro op de korte stop positie. Een gevoelig verlies voor onze ploeg, maar als vervanger hebben we Levi jr achter de hand, we weten allemaal wat dat kereltje kan.

Engel liet meteen zien, dat hij alles weer onder controle had. Een 10 pitch inning, met een blik van, mensen het komt goed. Bottom 2 komt Aidan door met een prima singel, gevolgd door Mylan met 4 wijd, beide mannen slaagden erin de score weer in evenwicht te brengen door goed honklopen 2-2. Onze pitcher kwam er steeds beter in, zijn vertrouwen groeide met de minuut. Ongeluksvogel nummer 2 Levi senior kreeg een bal recht op zijn enkel, een ei rijker. Maar ook onze 2e honkman moest met een van pijn vertrokken gezicht het veld verlaten. Geluk bij een ongeluk is het feit, dat er  in het 2e juniorenteam een aantal pareltjes rondlopen, die waardige vervangers zijn, zoals onze Japanse geweldenaar Soki, die zich moeiteloos aan het niveau aanpast. Als pinch runner doet hij wat van hem verwacht werd. De 3 tegen 2 over de thuisplaat rennen, binnengeslagen door de fabuleuze 3e honkman Milian. Het wordt een eentonig verhaal maar Stammetje is een eik, die omvallen niet in zijn woordenboek heeft staan. Wel incasseert hij 2 hits, waardoor de stand weer in evenwicht was, 3-3.

In de 4e inning slaan we een definitief gat, catcher Salim neemt de 4 wijd dankbaar  in ontvangst, verder gebracht naar het 2e honk, door een sacrifice bunt van Engel. Samuel, terecht gezien als een gevaarlijke slagman, krijgt een walk en dan komt onze Shohei Othani aan slag. Het is stil voor even, en dan explodeert het op de volle tribune en in de dugout. Honkslag en papa Soki kijkt trots 4-3. Salim maakte een vreugdedans, want hij maakte het punt. En dan gebeurde er iets komisch; Levi junior kwam met een walk op het honk, de Cardinals waren ineens de kluts kwijt, ze probeerden die dekselse kleine uit te maken, maar de fouten stapelden zich op, Samuel stormde naar thuis, Levi bleef ook rennen, “pak me dan als je kan”. Volgens Loon en Chantal een error en warempel Levi scoorde via een inside the park 4 wijd homerun, niks error gewoon een homerun via base on balls. Hilarisch gewoon. Maar wel 7-3.

Engel gooide nog maar even een foutloze 5e inning en maakte plaats voor Jesse. Prachtige prestatie maatje. Jesse deed niets voor Engel onder. We zagen prachtige uitjes middels super aangooien van onze catchers Salim en Cas. Een double play tussen Levi en Darrell, het veldspel was fantastisch, en vangballen van Aidan en Mylan. Het was genieten geblazen.

We waren inmiddels aanbeland in de 9e inning. Nog 1x vlammen en de 2e plaats in de competitie bemachtigen. Jesse moest nog even aan de bak, maar verder dan 1 punt kwamen de Osse strijders niet. Wat maakten ze het de onzen moeilijk. Maar de klus was geklaard, 7-4, weer 1 afgevinkt.

Er volgen nog 3 uitwedstrijden tegen the Hawks, Euro Stars en The Gryphons. De spanning loopt op, we hebben het in eigen hand. Naar huis meteen de file in. Half uur te laat voor de partij Nederland tegen Polen en dan mogen we dankzij mijn naamgenoot waanzinnige Wout weer juichen.

Engel gooide 5 innings, 19 batters faced, 6 hits, 3x3 slag, 0x4 wijd en 3 earned runs, 39 slag en 15 wijd, wauw. Jesse 4 innings, 14 batters faced, 3 hits, 2x3 slag, 2x4 wijd, 1 earned run, 32 slag en 14 wijd. Runs van Aidan, Mylan, Soki(2), Samuel, Levi jr., Salim. RBI Soki en Milian. LEVI EN KALI STERKTE MANNEN, HOPELIJK ZIJN JULLIE ER IN DE EINDFASE WEER BIJ, WANT WE KUNNEN JULLIE NIET MISSEN.

- Wout

Een fantastische reeks honkslagen en gestolen honken voor een ware puntenregen bij SB Dames1

Een fantastische reeks honkslagen en gestolen honken voor een ware puntenregen bij SB Dames1

Black Socks loopt 7 punten achterstand in, om helaas toch de winst aan Nieuw Vennep te moeten afstaan

Black Socks loopt 7 punten achterstand in, om helaas toch de winst aan Nieuw Vennep te moeten afstaan