Dames 1 beleefd weekend vol spanning en mooie acties

Dames 1 beleefd weekend vol spanning en mooie acties

Op zaterdag 8 juni hadden de Amsterdam Pirates een spannende thuiswedstrijd tegen Sparks

We begonnen sterk in de eerste inning met een 2-1 voorsprong dankzij een slimme bunt van Mara Vonk en een foutieve aangooi van Sparks. Het enthousiasme was voelbaar, maar helaas kwam Sparks snel terug in de wedstrijd.

Ons outfield was fenomenaal, met Uchenna Long Joy en Michelle Schuur die een paar prachtige vangballen pakten. De energie op het veld kreeg een enorme boost door een prachtige HOMERUN! van Lizzie Clarijs. Rhowan Stuart maakte een indrukwekkende out op het derde honk door een harde bal prachtig te vangen. Danielle ten Donkelaar speelde haar eerste wedstrijd bij D1 dit seizoen en gooide fantastisch. Ondanks al deze mooie momenten verloren we de wedstrijd. We lieten helaas wat poppetjes op de honken staan. Zelfs na een mooie bunt van Rose Mwaro met drie mensen op de honken, was het ons niet gegund om onze punten regen voort te zetten

In de tweede wedstrijd begon Sparks sterker, maar in de derde inning kwam de ommekeer met een geweldige 3-run homerun van Rhowan Stuart, waardoor we een 2-4 voorsprong pakten. Jeske Meewisse toonde wederom haar sterke arm door ruim op tijd een speler op het tweede honk uit te gooien. Vanaf de vijfde inning hadden we een 5-6 voorsprong en hielden we het even vol. Helaas gaven we in de zevende inning toch de voorsprong weg en verloren we ook deze wedstrijd.

De dag erna stonden we weer thuis op het veld, dit keer tegen ROEF! We kijken ernaar uit om de strijd aan te gaan en hopelijk de overwinning binnen te halen. Het was een dag vol hoogte- en dieptepunten, maar de veerkracht en het doorzettingsvermogen van het team waren bewonderenswaardig. Op naar de volgende wedstrijd met nieuwe energie!

Foto’s: DFotografie


Op zondag 9 juni speelden de Amsterdam Pirates een thuiswedstrijd tegen ROEF!, wat resulteerde in een dag vol spanning en mooie acties.

In de eerste wedstrijd lieten Rhowan Stuart en Jeske Meewisse sterk verdedigend spel zien. Een indrukwekkend moment was toen Rhowan de bal op het derde honk kreeg en de loper, die naar huis probeerde te gaan, werd uitgegooid door Jeske. Danielle ten Donkelaar leverde een uitstekende prestatie als pitcher; ze dook naar een grondbal en wist deze naar het eerste honk te gooien voor een uit. Aanvallend gezien had Iris Hooijer een mooie tweehonkslag, waardoor de tweede en derde honken bezet raakten, maar dit leidde helaas niet tot punten. Tot aan de zesde inning hadden beide teams nog geen punten gescoord.

In de laatste inning kwamen de Pirates eindelijk op het scorebord dankzij een infield hit van Uchenna Long Joy, wat ervoor zorgde dat Michelle Schuur en Mila Stolk konden scoren. Helaas was dit niet genoeg om de wedstrijd te winnen, en de eerste wedstrijd eindigde met een verlies voor de Pirates, met een eindstand van 5-2 in het voordeel van ROEF!.

In de tweede wedstrijd blonk Michelle Schuur opnieuw uit met haar vangballen in het outfield. Het team liet ook zien hoe goed ze zijn in het stelen van honken; vier van onze spelers staan in de top vijf van de stolen bases ranking! Ondanks de sterke verdediging en aanvallende mogelijkheden, zoals een leuke bunt-hit combinatie van Rose Mwaro en een mooie honkslag van Mila Stolk die potentieel voor punten bood, lukte het niet om deze kansen te verzilveren. Hoewel de Pirates de wedstrijd uiteindelijk verloren, deden ze hard hun best en lieten ze zien dat ze een sterke tegenstander zijn.

Al met al was het een dag vol spannend softbal met zowel verdedigende als aanvallende hoogtepunten. Het team blijft gemotiveerd en kijkt uit naar de volgende wedstrijd, met de ambitie om zich verder te verbeteren en te groeien.

- Lisa

Foto’s: DFotografie

Wedstrijdoverzicht Loek Loevendie Ballpark - Week 24

Wedstrijdoverzicht Loek Loevendie Ballpark - Week 24

Tja, wat moet je hier nu over schrijven...

Tja, wat moet je hier nu over schrijven...