Verslag Dames 1 - Een week met wel 5 wedstrijden voor ons hoofdklasse softbalteam

Verslag Dames 1 - Een week met wel 5 wedstrijden voor ons hoofdklasse softbalteam

Donderdagavond 14 sept. : Amsterdam Pirates vs. Olympia: uitslag 4-14

Op een warme donderdagavond verzamelden de spelers van Amsterdam Pirates zich op hun thuisbasis om het op te nemen tegen het sterke Olympia. De spanning in de lucht was te voelen terwijl beide teams gedurende de eerste vier innings gelijk opgingen. Maar toen brak de vijfde inning aan, en Olympia sloeg toe met vier prachtige honkslagen, wat resulteerde in vier punten voor hen.

De zevende inning bleek cruciaal te zijn, want hierin hebben we het laten hangen. Olympia sloeg maar liefst negen punten en nam een duidelijke voorsprong. Ondanks een laatste poging van de Pirates om terug te komen met drie extra punten, eindigde de wedstrijd met een eindstand van 4-14 in het voordeel van Olympia.


Zaterdag 16 sept. : Amsterdam Pirates vs. UVV: uitslagen 12-5 en 7-0

De zon scheen fel boven het thuisveld van Amsterdam Pirates, en de sfeer was geweldig terwijl wij het opnamen tegen UVV. 

Kamryn Coleman stond als een rots in de branding en gooide een indrukwekkende "no hitter". In de eerste inning begonnen wij al sterk aan slag en sloegen we al meerdere punten binnen. In de vierde inning worden er belangrijke punten bij gemaakt. Het veldwerk gaat Pirates ook goed af met mooie acties en vangballen. Wij waren dominant en de wedstrijd eindigde vroegtijdig vanwege de mercy rule, met een indrukwekkende 7-0 overwinning voor de Pirates. Een shout-out ging naar Kamryn Coleman voor haar no-hitter, een prachtig resultaat.

In de tweede wedstrijd begon UVV sterk met 2 hits in de eerste inning. Wij reageerden hier krachtig op en scoorden 5 punten, mede door een prachtige drie honkslag van Kelsy Pieneman en de HOMERUN van Uchenna Long-Joy!! De spanning keerde terug toen UVV nog eens 2 punten scoorde in de tweede inning, maar Pirates liet zich niet uit het veld slaan. Nog een paar mooie hits vanuit ons en nog een HOMERUN van Rhowan Stuart in de 4e inning hebben geleid tot een 5-12 overwinning, met wederom de mercy-rule.

De enthousiaste dames hebben met een prachtig teamgevoel en goede samenwerking deze punten binnen gehaald. Op naar morgen naar alweer een wedstrijd.


Zondag 17 sept. : Roef! vs. Amsterdam Pirates : uitslagen 3-2 en 11-6

Op een zonnige zondag begonnen de Pirates aan twee wedstrijden tegen Roef!. In de eerste wedstrijd kwamen de Pirates meteen sterk uit de startblokken, scoorden 6 punten in de eerste inning dankzij enkele geweldige hits. Helaas konden ze deze voorsprong niet vasthouden, aangezien Roef! geleidelijk punten terug begon te halen. Uiteindelijk won Roef! met een score van 11-6, maar de Pirates bleven vechten.

De tweede wedstrijd begon pas om 17:00 uur en had een totaal andere sfeer. Deze wedstrijd was spannend tot het einde, met de Pirates die 2 punten scoorden in de derde inning en vervolgens goed verdedigend speelden. In de vijfde inning wist Roef! echter 3 punten binnen te slaan, wat resulteerde in een spannende 3-2 overwinning voor Roef!. Het was een opwindende wedstrijd en hoewel de Pirates de overwinning misten, verlieten ze het veld met opgeheven hoofd na een weekend vol intense softbalactie.

Volgende week zijn we er weer met donderdag een uitwedstrijd tegen Sparks, zaterdag een volle dag thuis tegen Sparks en zondag spelen we in Haarlem bij OG! Kom ons aanmoedigen!

📸 3x3 Fotografie

Grote Clubactie gaat op 23 september van start

Grote Clubactie gaat op 23 september van start

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark