SB Dames 1 speelde alweer laatste double voor zomerstop

SB Dames 1 speelde alweer laatste double voor zomerstop

Wedstrijdverslag: Amsterdam Pirates vs. Olympia (29 juni, Haarlem)

1e wedstrijd

Afgelopen zaterdag 29 juni speelden wij Amsterdam Pirates een prachtige wedstrijd tegen Olympia in Haarlem. Het was de eerste wedstrijd van het laatste weekend voor de zomerstop en we hebben laten zien dat we zowel aanvallend als verdedigend in topvorm zijn.

Olympia begon sterk en kwam al in de eerste inning op voorsprong. Gelukkig zorgde een uitstekende double play van Angelica Bomba, Lizzie Clarijs en Isabelle Markies voor het einde van de inning. In de tweede inning maakten wij gelijk dankzij een gestolen honk van Rhowan Stuart, die vervolgens door een error binnen liep

De derde inning verliep ook uitstekend voor ons, met twee punten dankzij mooie slagbeurten van Tamar Biervliet, Uchenna Long Joy, Angelica Bomba en Lizzie Clarijs. In de vijfde inning werd het even spannend toen Olympia een punt scoorde, waardoor de stand op 3-2 kwam. Maar in de zesde inning bracht een prachtige tik van Iris Hooijer Isabelle Markies over de plaat voor een 4-2 voorsprong. 

Verdedigend werd het ook spannend in de zesde inning toen Olympia met drie honken bezet stond en er geen enkele uit was. Maar een prachtige double play van Lizzie naar Jeske, die de loper op thuis uitschakelde, gevolgd door een snelle actie naar Rhowan op het derde honk, zorgde ervoor dat we zonder verdere schade de inning uitkwamen.

In de zevende inning sloegen we nog een prachtige triple, die helaas geen punten opleverde. Toch lieten we weer zien hoe goed we zijn in het stelen van honken, met sterke prestaties van Angelica Bomba en Rhowan Stuart. 

Onze pitchers, Mary Luz Torres, die helaas haar laatste wedstrijd heeft gespeeld bij ons en wat voor een!!!!!,  Mandy van der Maas en Demi Brinks, hielden Olympia in bedwang en speelden een cruciale rol in onze overwinning. We willen Mary Luz bedanken voor haar hulp en inzet dit seizoen en wensen haar een fijne vlucht terug!

Al met al was het een verdiende en heerlijke overwinning en een mooi einde van de eerste helft van het seizoen!


2e wedstrijd

In de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Olympia hadden we een spannend duel met veel hoogtepunten. Een speciaal moment van de dag was het debuut van Melany Aguilera Zayas in de hoofdklasse! Welkom bij het team, een veelbelovende start en we kijken uit naar meer van haar in de komende wedstrijden.

De wedstrijd begon sterk met Lizzie Clarijs en Uchenna Jong Loy die opnieuw hun snelheid lieten zien op de honken met een paar goede gestolen honken!

Uchenna begon de eerste inning met een lead-off single. Door een sacrifice bunt van Angelica Bomba schoof Uchenna op naar het tweede honk. Lizzie kreeg vervolgens vier wijd en Uchenna stal het derde honk, waarna ze scoorde op een foute aangooi van de catcher. Lizzie profiteerde van dezelfde fout en verplaatste zich van het eerste naar het tweede honk.

In de tweede inning was er een opmerkelijke verdedigende actie. Een pop-up tussen Angelica (tweede honk) en Iris Hooijer (rechtsveld) werd uiteindelijk gevangen dankzij een samenwerking tussen de twee. De bal kwam uit Angelica’s handschoen en werd vervolgens gevangen door Iris voordat hij de grond raakte, een mooie 'assist' van Angelica!

In de derde inning kreeg Uchenna vier wijd en Angelica sloeg een basehit, waardoor Uchenna naar het tweede honk kon gaan. Jeske Meewisse sloeg daarna een honkslag in het rechtsveld, wat Uchenna de mogelijkheid gaf om te scoren en Angelica naar het derde honk te brengen.

In de zesde inning sloeg Lizzie een infield hit en stal vervolgens het tweede honk. Rhowan Stuart kreeg vier wijd, waarna een sacrifice fly van Isabelle Markies  Lizzie naar het derde honk bracht. Lizzie scoorde daarna op een foute aangooi.


Het was een competitieve wedstrijd met goede prestaties van het team en een mooie winst binnen weten te halen als team! We blijven werken aan onze spelstrategie en kijken uit naar de volgende uitdaging na de zomerstop! Vergeet allen niet te kijken naar het WK Softbal in Italie, met onze eigen Lizzie Clarijs!!!! 

We zien jullie erna weer.

- Lisa

Met de Black Socks weet je het maar nooit

Met de Black Socks weet je het maar nooit

HB U21 - De kwestie hoog hoger hoogst en slot competitie krijgt zinderende ontknoping. 

HB U21 - De kwestie hoog hoger hoogst en slot competitie krijgt zinderende ontknoping.