Dames 1 deelt punten in Utrecht

Dames 1 deelt punten in Utrecht

Zaterdag 20 mei Dames 1 uit bij UVV: 1-5 en 6-2

Amsterdam Pirates speelden een uitwedstrijd tegen UVV. Het was een mooie dag en beide teams waren vastbesloten om te winnen. UVV vierde dit jaar haar 75-jarig jubileum, en er werd kort aandacht aan besteed door de vereniging. Na een toespraak en een ceremoniële worp kon de wedstrijd van start gaan.

GAME 1:

We begonnen sterk en scoorden meteen 2 punten in de eerste inning. In de tweede en derde inning voegden we telkens een punt toe aan de score. Langzaam maar zeker bouwden we de voorsprong uit. Er werden enkele prachtige hits geslagen en Mandy gooide uitstekend als pitcher. In de zevende inning wist UVV nog wel een punt te scoren, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd met een stand van 1-5 in het voordeel van Amsterdam Pirates. We hadden als team verbetering laten zien, goed gespeeld en gestreden, en konden een overwinning bijschrijven.

GAME 2:

Na twee snelle vangballen door UVV sloegen de volgende drie speelsters honkslagen, waardoor het eerste punt werd gescoord. Het bleek lastig om de pitcher van UVV te bespelen, en hoewel er af en toe wel een hit werd geslagen, resulteerden de meeste in vangballen of grondballen. Helaas leidden enkele fouten aan de kant van Amsterdam Pirates in de vierde en vijfde inning tot een aanzienlijke voorsprong voor UVV, die veel punten scoorden in de vierde inning.

Ondanks dit waren er prachtige acties in het veld te zien. Er werden mooie vangballen gemaakt. Ook Kelsy Pieneman dook drie keer naar de bal, waarvan ze de meeste ving en de speelsters uit kon maken. Het was een genot om te zien. Een mooie double play bij een honkloper naar thuis en catcher Jeske Meewisse met een prachtige bal naar het derde honk, waar de 2e loper werd uitgemaakt.

Het publiek begon zich te mengen in de wedstrijd, omdat zij (zowel van UVV als van Amsterdam Pirates) het niet altijd eens waren met de beslissingen van de scheidsrechter. Helaas verloor Amsterdam Pirates de tweede wedstrijd met 6-2. Desondanks was er nog een gezellig feestje ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan van UVV. We kijken al uit naar de volgende week en de volgende uitdaging!

foto: Ellen vd Maazen

Gameday 20230525-1.jpeg

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark 25 t/m 31 mei

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark 25 t/m 31 mei