Amsterdam Pirates–Parma Baseball Club

Net als gisteravond was het in Amsterdam, tijdens de wedstrijd van de Pirates weer enorm spannend tot het einde.

Parma kwam vroeg op voorsprong na een RBI single van Luis Gonzalez, waarop Stefano Desimoni de 0-1 kon scoren. Door back-to-back doubles van Manuel Joseph Timo en Alberto Mineo kwam Parma tot 0-2 in de derde inning. Het werd nog 0-3 toen Mineo kon scoren op een single van Cesare Astorri.

Twee innings later kon Parma nog een keer scoren en leken de Italianen vrij makkelijk met de overwinning naar huis te kunnen gaan. Niets was minder waar, Pirates scoorde in de tweede helft van de vijfde inning vijf keer en stond ineens voor.

Na honkslagen van Jorrit Penseel en Jason Jakobus en vier wijd voor Roelie Henrique stonden de honken vol. Met twee uit leek het dat Parma uit de inning kon komen, maar de derde uit werd niet succesvol gemaakt. De geslagen bal van Denzel Richardson werd door de Italiaanse korte stop richting het rechtsveld gegooid, hierdoor scoorde er twee punten. Hierna volgde een 3-RBI double van Kenny Berkenbosch, waarmee Amsterdam Pirates de voorsprong in handen nam.

Het duurde tot de negende inning voordat Parma op gelijke hoogte kwam. Manuel Joseph Timo begon de inning met vierwijd, Alberto Mineo volgde met een honkslag. Hierna volgde een sacrifice fly van Luis Gonzalez, waarop de gelijkmaker binnenkwam.

Pirates wist niet te scoren in de negende inning, er was dus een extra inning nodig. Tijdens de European Champions Cup beginnen de extra inning met een honkloper op het tweede honk. Parma maakte hier mooi gebruik van. Op de stootslag van Tommaso Battioni kon Riccardo Flisi scoren, aangezien deze bunt niet goed werd verwerkt. Nog een stootslag volgde, waardoor Battioni op het derde honk kwam. Vanaf hier scoorde hij de 5-7 op een sacrifice fly van Noel Gonzalez.

Pirates wist in hun helft van de inning niets meer te creëren, waardoor Parma met de overwinning naar huis ging. Parma is nu 2-0, terwijl Pirates 0-2 is in de European Champions Cup.