Amsterdam Pirates – Draci Brno

Amsterdam Pirates – Draci Brno

In de eerste inning leek het erop dat Draci Brno makkelijk met de overwinning weg zou lopen. De slagbeurt van de Draken begon namelijk met een single van Filip Mostek, gevolgd door een triple van Arnost Dubovy, die weer werd gevolg door een double van Andres Angulo. Al snel stond het 2-0 in Amsterdam. Angulo kwam ook nog tot scoren op een sacrifice fly van Jakub Hajtmar.

Lang werd er door beide ploegen niet meer gescoord. In de achtste inning kwam Amsterdam Pirates terug in de wedstrijd. Na een hit by pitch voor Luca Pastor en vier wijd voor Jason Jakobus, sloeg Roelie Henrique een 2-RBI double. 3-2 was nu de stand tussen Draci Brno en Pirates.

Een inning later kwam Pirates op gelijke hoogte. Kenny Berkenbosch begon de inning met vier wijd, hij werd vervangen door pinch-runner Tieme Nahuis. Door schijn verschoof hij een honk en na een sacrifice bunt stond hij op het derde honk. Op een groundout van Duco Nuijten kon Nahuis de gelijkmaker scoren. In de tweede helft van de negende inning maakte Brno een einde aan de wedstrijd. Jakub Hajtmar begon met single, Martin Pernicka deed hetzelfde. Door een opofferingsstootslag konden beide honklopers een honk opschuiven. Jakub Winkler kreeg opzettelijk vier wijd, hierdoor was het één uit de gedwongen loop weer actief. Filip Mostek bracht het winnende punt binnen met een honkslag richting het centerfield. Een walk-off win voor Draci Brno op de eerste dag van de European Champions Cup 2023!

foto: Bob Prins

BOXSCORE

Gameday2 ECC-2.jpeg

“…… en van je Hela Hela Hooolala….”

“…… en van je Hela Hela Hooolala….”