Winst van Semi-Finals na 3-3 in verlenging alsnog naar HCAW door walk-off

Winst van Semi-Finals na 3-3 in verlenging alsnog naar HCAW door walk-off

In de Rob Hoffman Vallei vond de andere halve finale plaats. Hierin streden HCAW en Amsterdam Pirates om de andere plek in de finale. Amsterdam kwam goed uit de startblokken. In de eerste inning sloeg Denzel Richardson een homerun, waardoor het 0-1 werd. Een inning later werd er wederom een homerun geslagen door de Pirates. Dit keer was het Luca Pastor, hij sloeg een 2-run homerun, waardoor Pirates voorkwam met 0-3.

Na een honkslag van Jair van Borkulo en een tweehonkslag van Max Draijer, scoorde HCAW voor het eerst in de tweede helft van de tweede inning. In de vijfde inning werd er weer gescoord door de Bussumers, waardoor het nu 2-3 stond. Drie innings later werd de score gelijkgetrokken in de Bussum. Delano Selassa sloeg Max Draijer (fielder’s choice) binnen met een honkslag richting het midveld.

Bij HCAW had Lars Huijer na twee innings de bal overgenomen van Dennis Burgersdijk. Huijer kreeg in acht innings vanuit de bullpen slechts één honkslag tegen. Hiermee hield hij de slagploeg van Amsterdam in bedwang, terwijl zijn slagploeg langzamerhand terugkwam in de wedstrijd.

Na negen innings was de stand nog steeds gelijk, waardoor extra innings nodig waren. Het lukte Pirates niet om te scoren in de tiende inning, ondanks dat er een honkloper op het tweede honk begon. HCAW lukte dat wel. Bob van der Meer begon op het tweede honk. Hij werd via een sacrifice bunt naar het volgende honk gebracht. Hierna kregen Delano Selassa en Jeandro Tromp opzettelijk vier wijd. Hierdoor was de gedwongen loop weer actief met één uit in de inning. Hierna werd Kevin Dirksen door de eerste pitch die hij zag geraakt. Bob van der Meer kon scoren, waardoor HCAW zich via een walk-off plaatste voor de finale van de European Champions Cup. Dankzij deze 4-3 overwinning speelt de ploeg van coach Danny Rombley morgen tegen Parma  in de finale.

- ECC2023.eu
- foto: Bob Prins

In een woord : TROTS

In een woord : TROTS

Gameday4 ECC-1.jpeg