U21-2 sluit seizoen af met walk-off winst

U21-2 sluit seizoen af met walk-off winst

Hoofddorp Pioniers U21-2 kwam op bezoek bij Pirates U21-2. Een van de leukste tegenstanders dit seizoen en het werd wederom een superspannende wedstrijd tussen twee teams die goed aan elkaar gewaagd waren. Pirates U21-2 wist met 10-9 te winnen door een walk-off in de 6e inning. Een wedstrijd vol spanning en drama, met een ontladende winst aan het eind. Dat zijn toch de mooiste wedstrijden waar coaches Marcel en Evelien, als ook het publiek, het meest van genieten. Maar deze wedstrijd had ook een speler die zowel winnaar als verliezer was.

In de 1e inning nam Hoofddorp Pioniers een 0-1 voorsprong. De lead-off hitter van Hoofddorp sloeg een dubbele honkslag op onze startwerper Engel, en wist zelf te scoren. In de 2e inning trok Pirates de score gelijk door een prachtige triple van Samuel, die vervolgens ook zelf wist te scoren. In de 3e inning kwamen de knuppels los en werd er meer gescoord. Hoofddorp scoorde 2 runs door een veldfout en een wilde worp. Maar Pirates sloeg meteen terug op effectieve wijze. Letterlijk. Joah sloeg een line drive en meteen erna Sam ook waardoor Joah binnenliep. Jair sloeg een line drive waarop Sam binnenkwam. Jenden kwam met vier wijd op de honken. Cas sloeg een heerlijke triple honkslag waar Jair en Jenden scoorden. En Jesse sloeg een single waardoor Cas kon scoren. 5 runs en zo stond het 6-3 voor Pirates.

In de 4e inning was het Hoofddorp Pioniers die de stand gelijk wist te trekken. Ze scoorden 3 runs, helaas vooral door veldfouten en wilde worpen. En een enkele goede hit, dat moet gezegd. Startwerper Engel wist ook nog een loper op het tweede honk uit te gooien met een goede pick off. Maar het kwaad was geschied en voor Engel zat het werk erop. En Pirates wist niet te scoren in de gelijkmakende slagbeurt. De spanning bleef om te snijden.

In de 5e inning kwam Jesse als reliever de heuvel op. Na 9 worpen was de slagbeurt van Hoofdorp alweer voorbij zonder dat er gescoord was. Ook Pirates ging er echter snel vanaf. Het bleef 6-6. De reguliere speeltijd was bijna voorbij. Tijd voor de 6e, laatste en allesbeslissende inning.

Hoofddorp wist in die 6e inning maar liefst 3 runs te scoren. Ze wisten Jesse ondanks 3 strike outs goed te raken, maar hadden wel het geluk aan hun zijde. Alle hits waren grondballen die allemaal net tussen de infielders door naar het buitenveld rolden. Maar die tellen ook. Nu was het aan Pirates om proberen terug te komen.

Het jonge juniorenteam toonde veerkracht en gaf niet op. Samuel slaat een grondbal en steelt daarna het tweede honk. Mace komt meteen erna met een line drive waarop Samuel kan scoren.7-9. Jesse C slaat een single waarop Mace verder kan naar het tweede honk. En hij steelt het 3e honk. Joah slaat een line drive waarop Jesse C op het 3e honk komt en Mace scoort. 8-9. Sam komt met vier wijd op de honken en daarmee staan de honken vol. Zou het dan toch nog lukken? Er is inmiddels al 1 uit.  

Jair komt aan slag. We weten dat hij de bal hard kan raken. Hij is een van onze beste slagmannen en snelste lopers. Coach Marcel schreeuwt ’Kom op kerel!’ Coach Evelien schreeuwt ‘Maak contact!’ Het publiek is stil en verbijt zich. Waarom moet toch bijna elke wedstrijd van Pirates U21-2 zo spannend zijn tot op het eind? Want dat was wel vaak het geval dit seizoen, alsof de spelers het erom deden.

Jair treedt het slagperk binnen en gaat klaar staan. Hij probeert rustig te blijven maar zijn hart bonkt. Het is nu aan hem. Nu moet het gebeuren. Hij zet zijn schoenen vast in het gravel, zijn knuppel gaat naar achteren. Hij swingt met al zijn kracht op de eerste worp. De bal raakt de knuppel en gaat richting het rechtsveld. Maar landt erbuiten. Foutbal. Zijn tweede swing is zowaar nog harder. Maar hij mist de bal. Strike. Nog maar 1 strike en hij is uit. Concentreren nu. De honken staan vol. Breng die bal het veld in. Gewoon een hit, dat is genoeg. Rustig blijven nu.

Jair ziet de 3e worp komen. Deze kan hij raken. En dat doet hij. Een grondbal tussen de 1e en 2e honkman rolt richting het buitenveld. De snelle Jair zet het op een lopen. Hij moet eerder dan de bal op het eerste honk zijn. Hij rent de benen uit zijn lijf. De rechtsvelder pakt de bal en gooit naar het eerste honk. Maar net voordat de bal daar aankomt, landt Jair op het eerste honk. Safe! Tegelijk rennen Jesse en Sam zo hard als ze kunnen naar de thuisplaat. Coach Marcel zwaait met zijn armen. Rennen, mannen! Beiden komen al binnen voordat de eerste honkman de bal richting de catcher kan gooien. Hij weet dat het voorbij is. Pirates wint met een walk off. 10-9. Wat een waanzinnige winst!

Dan kijkt iedereen naar het eerste honk. Jair ligt op de grond en grijpt naar zijn enkel. Met een van pijn vertrokken gezicht. Toen hij op het eerste honk landde, verdraaide hij zijn enkel. De pijn schiet door zijn been. Hij zakt in elkaar. Hij valt en blijft liggen. Hij ziet wel dat Jesse en Sam scoren. Dat door zijn hit zijn team de winst binnenhaalt. Het is hem gelukt. Blijdschap en pijn wisselen elkaar af. Hij wordt van het veld gedragen. Zijn enkel is fors gezwollen, echt fors. Naar het ziekenhuis toch maar. Daar blijken zijn enkelbanden gescheurd. De komende weken zal hij moeten herstellen. Daar wensen we hem allemaal veel sterkte bij.    

 Het andere spijtige aan dit alles was dat deze wedstrijd al plaatsvond op 7 oktober. Door regen en slecht weer konden maar liefst 3 wedstrijden van Pirates U21-2 niet meer gespeeld of ingehaald worden. En in de poule waren dat er nog meer. De eindstand van deze poule is daarmee fors vertekend en vergeten we maar. Op naar volgend seizoen. Het U21-2 team sloot het seizoen weergaloos af met een supergezellige zondag in het Boothuis waar coaches en teammanager in het zonnetje werden gezet. En waar precies tegelijk Pirates 1 landskampioen werd, dus dat was meteen dubbel feest. Dat gaan we er volgend seizoen weer van maken met zijn allen. Helaas zonder Yorick, Marijn en Lars die helaas na hun eindexamen gaan stoppen vanwege hun studie. Jammer maar veel succes, jongens! Maar met Jair die dan weer helemaal hersteld zal zijn en nu al aan het volgende seizoen denkt. Wij ook.

Aangepaste openingstijden Fanshop

Aangepaste openingstijden Fanshop

Nu de kruitdampen langzamerhand opgetrokken lijken

Nu de kruitdampen langzamerhand opgetrokken lijken