HB U21-1 Moederdag, gebroken knuppel, sleutel kwijt, waar moet ik beginnen...kauwgum in je schoen.

HB U21-1 Moederdag, gebroken knuppel, sleutel kwijt, waar moet ik beginnen...kauwgum in je schoen.

Na een geweldige start van de competitie voor Amsterdam Pirates junioren 1 stond vanmiddag een uitwedstrijd tegen Alcmaria Victrix op de menukaart en dat nog wel op moederdag. Speciaal voor de moeders van onze boys stond er een tweetal fauteuils opgesteld om het zo gezellig mogelijk te maken, er werd dankbaar gebruik van gemaakt.
Bram was op deze dag startende pitcher, ook al omdat zijn mammie Esther bij hem zou komen kijken en daar begon de ellende. Vader Remon had gisteren gebruik gemaakt van haar auto, maar schijnt de autosleutel te hebben verstopt, op zo'n geheime plek, naar later bleek, want de sleutel bleef onvindbaar, het autosleutellaatje was leeg. Dus op de fiets naar Alkmaar zou ik zeggen, je moet er wat voor over hebben om je kind te zien honkballen toch?! Deze powervrouw volgde mijn advies op, de fietssleutels lagen wel in de fietssleutellade.

Bram begon uitstekend met 3 slag, maar het gemis van zijn moedertje deed hem toch meer dan hij had gedacht, het veld liet hem soms ook in de steek en bij een 5-1 achterstand (Bo had ons op 0-1 gezet) moesten onze coaches Annemiek Koehorst en Nick Marth de boel met een flinke peptalk weer op scherp zetten. Ondertussen had mijn grote vriend zijn geliefde knuppeltje, waar hij dol op is, dwars door midden geslagen. Je hebt van die dagen, waarvan je achteraf zegt, was ik maar in mijn bed gebleven. De mentaliteit van deze slugger is dusdanig, dat ik weet dat het allemaal weer goed komt. Thamen maakt zich nu al zorgen. Mylan, die woensdagavond nog circa 75 ballen gegooid had, verving Bram na 1 1/3 innings, en er was nog genoeg tijd om de schade te herstellen. Inmiddels was Esther met haar dochter gearriveerd en er kwam een soort vibe in de ploeg, we gaan het nog omkeren, want die dame komt helemaal uit Hilversum op de fiets voor ons. Die gaan we de moederdag van haar leven bezorgen. Jammer was wel dat de fauteuils inmiddels bezet waren, deze heldin had een plaats hierin verdiend.

De derde inning kropen we langzamerhand toch dichterbij door wederom Bo, die een superdag had aan slag, liefst 4 honkslagen produceerde hij deze middag, Darell voegde er nog een puntje aan toe. Ondertussen kreeg ONZE Bram nog een bal op zijn lichaam gegooid, of hij al niet genoeg te verduren had gehad. Mylan hield de Alkmaarse hardhitters met zijn catcher Pascal goed in toom, want de volgende 3 innings bleven de 8 tegenpunten in tact. Het veldspel was fenomenaal, een sublieme vangbal van Bo vlak boven de grond die de bal meteen in een vloeiende beweging naar Ryan gooide, droeg daar aan bij. Bij Alcmaria, dat zich na de eerste slagbeurt al rijk rekende, zag je de zweetplekjes toch lichtelijk onder hun armpjes verschijnen, het duo B&D (Bo en Darell) bracht ons in de 6e inning weer 2 punten dichterbij, 8-5. De gelijkmakende 6e slagbeurt, wat kleine opstootjes; de umpire die in verhit gesprek ging met onze altijd rustig en sportief blijvende Annemiek. Het hoorde eigenlijk niet, maar een aantal laat ik zeggen merkwaardige calls in ons nadeel veroorzaakten dit. Het veld raakte er dusdanig van in de war en liefst 5 errors zorgden voor de beslissing in deze partij honkbal. Een simpele aangooi van 2 naar 1, die de spelers van de 100 keer 99 x goed uitvoerden, ging langs het eerste honk. Een zeker lijkende vangbal, die uit de handschoen viel, zonde want dat brak het verzet. Mylan, Ryan en Floris maakten de score wat dragelijker, na een mooie double van Samuel maar verder dan 13-8 kwamen we niet, verdiend verloren. Het hoort bij de sport en dan is het voor de verslaggever wat minder leuk om over te schrijven dan wanneer je wint.

Ik rij ondertussen bij Naarden, al schrijvend, want om Esther ook nog terug te laten fietsen op moederdag ging me te ver. Ik kreeg nog een belletje onderweg van Bram, er zat een stuk kauwgum in zijn schoen......ik heb hem aangeraden om na het eten, direct doodstil in zijn bed te gaan liggen. Volgende week Thamen mannen, dan staan we er weer. Floris en Jenden bedankt jongens voor jullie hulp gister mooie zege op Domstad Dodgers.

- Wout

Trainen even niet mogelijk tijdens de European Champions Cup

Trainen even niet mogelijk tijdens de European Champions Cup

Ruime overwinning voor de Blacksocks HB5

Ruime overwinning voor de Blacksocks HB5