Spannende comeback Pirates HB U15-1 vs Giants

Spannende comeback Pirates HB U15-1 vs Giants

Volle tribunes rond veld 2 op het Loek Loevendiepark waar Pirates HB U15-1 middenin de meivakantie aan moest treden tegen Giants U15-1. Het publiek kreeg een mooie en spannende wedstrijd voorgeschoteld die uiteindelijk met maar een run verschil beslist werd. Zij zagen goed honkbal van twee teams die aan elkaar gewaagd waren.

Aan het begin van de wedstrijd zag dit er wel anders uit. Giants U15-1 uit Hengelo, met aardig wat Academiespelers van Scimitars in de gelederen, nam een forse voorsprong. In de 1e inning liepen zij twee runs binnen, beiden helaas door walks. In de 2e inning kwamen daar nog vier runs bij en stond het 6-0 voor Giants. Startwerper Floris gooide 1.2 innings met 3 hits, 5 earned runs, 4 walks en 5 strike outs, en werd vervangen door relief werper Jesse. Maar Pirates liet het er niet bij zitten en begon aan een indrukwekkende comeback.

In de gelijkmakende beurt van de 2e inning sloeg Pirates zich terug in de wedstrijd terwijl er al 2 uit op de borden stond. Toen sloeg Jesse een harde line drive naar het outfield waarop Yorick en Jae scoorden. Vervolgens een single van Cas waarop Jesse scoorde, een line drive van Jair waarop Mace scoorde, en echt een prachtige ground ball van Soki strak langs het 3e honk (zie foto) waarop Cas en Jair scoorden. En zo stond de stand weer gelijk: 6-6. De spanning was terug in de wedstrijd en het publiek ging er goed voor zitten.  

De rest van de wedstrijd vochten beide teams om elk punt, maar Giants leek de sterkste met een relief werper die alles potdicht hield. In de 3e inning slaagde Giants erin om 1 run te scoren en weer op voorsprong te komen. 7-6. Met telkens een run per inning bouwden ze hun voorsprong gestaag uit. Relief werper Jesse gooide de rest van de wedstrijd totaal 3.1 innings met 6 hits, 2 earned runs, 1 walk en 3 strike outs. In de 4e inning liepen ze uit naar 8-6, en in de 5e inning werd het zelfs 9-6. Zou Pirates dan toch zijn meerdere in Giants moeten erkennen?

Niet zo snel. In de 5e inning sloeg onze enige gastspeler Jae een knaller van een line drive waarop Marijn scoorde. Meteen erna volgt Engel met een mooie tweehonkslag waarop Jae scoorde. En zo stond het 9-8 voor Giants, met 2 uit en de officiële speeltijd inmiddels voorbij. Alleen nog de inning uitspelen dus. Jesse kwam aan slag met Engel op het 2e honk. Kon hij herhalen wat hij in de 2e inning had gedaan? Meteen op de eerste bal was het raak. Hij sloeg hem hard richting het outfield. Maar helaas direct op de korte stop die hem wist te vangen. 3 uit. Einde wedstrijd. 9-8 voor Giants.

Net verloren dus, maar coaches Marcel en Evelien waren trots op hun team. Het publiek ook. Pirates had laten zien wat ze waard zijn tegen een van de topteams in de 1e klasse. En wie weet, als die laatste bal een metertje opzij was geweest was het nog gelijk gekomen of zelfs nog meer. Maar ja, dat is ook honkbal.    

En om nog na te genieten nog wat mooie actiefoto’s van Ilona:

Jesse en Yorick proberen een pick off

Cas slaat een line drive

Floris pitching

Marijn komt veilig aan op het 2e honk

Landskampioen L&D speelt klassieker tegen Curaçao Neptunus

Landskampioen L&D speelt klassieker tegen Curaçao Neptunus

390D1165-4300-4E65-AC66-B312960FC68B.jpeg