Jeugdsoftbal vlak voor de zomerstop

Jeugdsoftbal vlak voor de zomerstop

ZYNA BEN ROMDHANE GEKOZEN IN HET NEDERLANDS TEAM U15!!

Hard werken, wat zeg ik, KEIHARD WERKEN, heeft mede geleid tot haar uitverkiezing bij de laatste 16! Zyna (14) slaat geen training over, doet soms wel twee trainingen per dag! Gefeliciteerd meissie, je bent een voorbeeld voor ons Pirates jeugdsoftbal! Veel succes op het EK in Enschede van 18 t/m 23 juli.

foto: KNBSB

U21-1 WON VAN PIONIERS MET EEN SHUT OUT! (7-0)

Deze prachtige overwinning –shut out betekent dat je geen punt tegen hebt gekregen – was niet voldoende om de bovenste vier te bereiken. In de hoofdrol Everest Groenland: sterk pitchen en harde, heerlijke hits van haar knuppel! Als korte stop wilde deze alleskunner zelfs nog een vangbal in het linksveld opeisen…”Mooi niet, mijn bal!” riep Anna de Jonge, ving de bal, ook na de lichte botsing nog klemvast! (zie foto) Voor een masterclass head-first-slidings kan je trouwens in de leer bij Demi Boekel en Ella Boodie! Onze meiden starten binnenkort met de nacompetitie, samen met de andere vier teams (Quick/HCAW combi, Olympia, OG en Gophers). De drie trainers vinden wel, dat de trainingsopkomst beter kan en moet, Ladies, alleen dan kunnen we voor de titel “The best of the Rest” gaan!

U21-2 SPEELT ZONDAG EEN BIG GAME THUIS!

Onze U15 b(rookies) zijn nog niet zoveel “dames” van 21 of 20 of zo tegengekomen, maar dat zou zondag zomaar kunnen als de koploopster Cromtigers op bezoek komt! Laat zien, dat de TC softbal jullie niet zomaar in deze oudere leeftijdsgroep bij de jeugd heeft geplaatst en dat jullie daarin je “vrouwtje kunnen staan”! Kenmerkend voor dit team is het arsenaal aan goeie pitchers: by far de minste runs tegen gekregen, 25 stuks in 6 wedstrijden! Die 12.20 meter werpafstand met de grote 12 inch bal (b)lijkt een peulenschil voor Suleika, Amy, Chloë, Zyna en Marissa! Gelukkig spelen ze in nog een team waar ze beurtelings pitchinnings kunnen maken, zie hierna!

TEAM UNITED: HET BESTE U15 VAN TWEE CLUBS! (Herons en Pirates)

Een onderdeel van de samenwerking met The Herons uit Heerhugowaard is het U15 “dubbels” team, Team United. Dit prachtige groepje meiden speelt dus de ene dag voor hun clubteam 1 wedstrijd van 90 minuten en de andere dag voor team United tweemaal vijf kwartier in een landelijke competitie. Naast die vijf genoemde pitchers hebben coaches André Boekel en Stephanie Haddad ook nog onze coming stars Shekinah Chirino (Kina) en Kiearah Hoyos Mendez (Kiertje) geselecteerd! “We gaan voor het kampioenschap!”, dragen de coaches uit en…het gaat de goede kant op, hoewel, afgelopen zaterdag de Gophers uit Maassluis ons team weer even met de neus op de feiten drukte: 4-7 en 3-9 billenkoek. Maar op papier nog alles in eigen hand hoor! Hoezo fanatiek?! Zaterdag geen wedstrijd, dus dan maar gewoon 2,5 uur trainen, Hoppa!

HET DUURDE FF VOOR ZE OP STOOM KWAMEN, MAAR DAARNA…..

In het begin konden de U15 “enkels” van Cromtigers onze meiskes nog wel bijhouden, o.a. door een prachtvang in het linksveld van een zeker lijkende hit van Ciara McGonagle, kwamen zelfs nog op voorsprong, maar toen coaches Pepijn en Rogier tipten, dat met al drie wijd toch op wijdballen slaan niet écht slim is, zagen we slimmere slagbeurten (in goed Hollands: Platediscipline). Toen hun tweede pitcher wél met strakke strikes kwam, bleek dat koekie eten voor onze girls! Nu pookte Ciara hem wél langs die linksveldster en moest een KLM piloot ijlings uitwijken voor een moon-shot van Yael Spruit! Verdedigend een fielding-plus-streep-naar-één gezien van shortstop Zoé McLean! En wat te denken van fieldumpire Mendez (15) die zich telkens een versuffing achter de honken heen en weer rende om van dichtbij alle juiste calls te kunnen maken: dankjewel Kiearah! Maarrrr….uhh meiden, je moet de scheidsen aanspreken met “Blue!” of “Scheids”, niet bij hun voornaam hoor……

WAT WAS DE PUPILLEN U12 WEDSTRIJD LEUK OM NAAR TE KIJKEN!

Precies met negen, dank aan invalSTER Juliska Beerman! (die by the way nog pas 12 is hoor, dus gewoon mee mocht doen). Toen deze eik van een meid met een tak van 32 inch aan slag kwam, deinsden de meisjes van Onze Gezellen van schrik een heel stuk achteruit…. De scheids heeft nog net op tijd haar “illegal bat” geconstateerd, want als “Lis” met die 32 inch lantaarnpaal van haar was gaan slaan, zou haar homerun niet tellen, immers, bij U12 is maximaal 30 inch knuppellengte toegestaan. En effe later zie je dan die keutels Daézah (7) en Iyanah (7) aan slag staan met de kleinste knuppel die er is… 26 inch of zo, type cocktailprikker. Maar gewoon die coachpitch het veld in geslagen hoor, klasse keutels! Uiteraard werd de line-up luchtalarmyell (zie foto) weer gewonnen door de Pirates, wie de wedstrijd uiteindelijk won, ben ik vergeten…

Tja…. En dan gaan we alweer zo langzamerhand richting veel te lange Summerbreak, maar eerst nog wel een paar belangrijke speelweekeinden voor onze vijf jeugdteams te gaan hoor!

Keez

Tegenslag voor Harry

Tegenslag voor Harry

AmsPirates_HB20220629_lnk.jpg.001.jpeg