Spannende wedstrijd SBU21-2 vs Kinheim

Spannende wedstrijd SBU21-2 vs Kinheim

MET JE ALLEREERSTE SLIDING DE GELIJKMAKER SCOREN!

Dat overkwam Chloë De Boer (13, bijna 14 jaar) in de spannende wedstrijd van ons U21-2 (alle meisjes trouwens nog U15) tegen Kinheim, afgelopen zondag. Chloë had nog nooit een sliding gemaakt en zij wilde het persé leren. Dus ging ze zaterdagavond na haar wedstrijd tegen een Amerikaans team nog even op een stukje kunstgras om zeker een half uur te oefenen op sliden, geholpen door enkele teammaatjes, die sliden al “heel gewoon” vinden. Je eerste sliding maken is vooral angst overwinnen en veel snelheid maken, zodat je ook echt glijdt in plaats van stuitert… Nou, kennelijk lukte het aardig en voorafgaand aan de wedstrijd kwam zij haar coach met een smile van oor tot oor melden dat zij nu ook kan en durft te sliden! “We gaan het zien, meid!”

Nou, toen kwam zondagmiddag al gelijk het moment, dat Chloë het zelf geleerde in de praktijk kon brengen! Ze was op drie gekomen bij 4-5 voor Kinheim en bij de eerstvolgende actie dat de bal het veld in kwam ging zij als een Kamikaze richting thuis en ja hoor……SLIDING! De catcher kreeg de bal niet onder controle en daar lag 5-5 op de thuisplaat!

Op de foto lijkt het allemaal koekie eten voor haar, maar denk er om dat ze wat moest overwinnen hoor!
Daarna scoorden onze U21-2 meiden ook nog het winnende punt, zodat ze na een 1-5 achterstand helemaal terug waren gekomen, enne….. nu staan ze ook nog eens bovenaan!

Er gebeurde veel meer leuks: Zyna bomde drie innings met veel overmacht strike outs en daarna deed Chloë dat ook de volgende drie innings. En over slidings gesproken, hoe belangrijk die zijn….in het begin van de wedstrijd rende onze Yilla naar twee, vergat te sliden, kon niet op tijd remmen en werd dus prompt uitgetikt toen ze over haar honk raakte. Toen ze even later weer naar twee stierde, toverde zij een prachtige “feet first“ sliding uit het boekje en was SAFE!

Dus wat staat er bij elke jeugdsoftbalster van Pirates, THUIS op het tegeltje boven de WC-deur??? “S…LIDE OP TIJD!”

Zondag om twee uur willen we genoemde meiden weer op ons veld zien sliden, tegen RCH/Flyers, samen met: trainingsbeest Kiearah, de bijna herstelde stilist Amy, powergirls Shekinah en Yael, cheerleader Marissa, stoere Suleika, tomeloze Inez en rookie Elin en hopelijk ook stille kracht Ciara.

- Umpie Keez

Harry opnieuw geopereerd

Harry opnieuw geopereerd

Een vriendelijk potje honkbal op een zonnige zondag

Een vriendelijk potje honkbal op een zonnige zondag