Dames 1 de zomerstop in om knuppels te slijpen

Dames 1 de zomerstop in om knuppels te slijpen

foto: Monique Wijsman

GAME 1: 4-0
Afgelopen zaterdag speelden dames 1 tegen Neptunus in Rotterdam. De eerste wedstrijd begon met een mooie prestatie van Demi Brinks op de werpheuvel. Ze gooide geweldig! In de eerste twee innings wist de tegenpartij twee punten te scoren dankzij sterke honkslagen. Maar daarna hield Demi hen vier innings lang puntloos, ook dankzij het goede veldwerk van ons team. Pas in de zesde inning wist Neptunus nog 2 punten te scoren door een goede hit met spelers op de honken, die door vier wijd en een verkeerde aangooi bij een bunt op het honk waren gekomen. In totaal stond Demi slechts 5 hits toe gedurende de hele wedstrijd!

Helaas hadden we aan slag niet veel succes in deze wedstrijd. Eva Voortman gooide namelijk een no-hitter. Ze noteerde maar liefst 15 strike-outs. We slaagden er wel drie keer in om op het honk te komen dankzij een strike-out doorgeschoten bal en twee keer 4-wijd maar jammer genoeg kwamen we niet verder dan het eerste honk.

GAME 2: 7-0
Gelukkig was er in de tweede wedstrijd iets meer actie aan onze kant. In de eerste slagbeurt sloeg Lizzie Clarijs een prachtige 3-honkslag, maar we wisten haar niet binnen te brengen.
Neptunus nam daarna in de eerste inning een voorsprong van 3-0 dankzij 4 hits. Vervolgens werden er in de daaropvolgende twee innings aan beide kanten geen punten gescoord.

In het begin van de vierde inning werd het even spannend! Door een hit van Angelica Bomba en een 4-wijd voor Jeske Meewisse hadden we plotseling twee honklopers. Dankzij een grounder van Kelsey Pieneman schoven ze op naar het tweede en derde honk, maar helaas slaagden we er niet in om ze binnen te slaan.

In de slagbeurt van Neptunus in de vierde inning scoorden ze door een goede hit van Laura. De stand stond nu op 5-0 in het voordeel van Neptunus.
In onze vijfde slagbeurt konden we geen vuist meer maken tegen de werpster van Neptunus. We hadden weliswaar een hit van Mickey Ras, maar zij werd vervolgens uitgeschakeld in een dubbelspel op een geslagen bal van Resa ter Heegde.

In de vijfde inning kreeg Neputunus de honken vol met nul uit. Het lukte ons niet om de tegenstander tegen te houden, en dankzij een goede hit scoorde Neptunus de twee benodigde punten voor de mercy rule. Hierdoor won Neptunus met een verschil van 7 punten.

Helaas twee keer verloren op deze zonnige dag. Dit was onze laatste wedstrijd voor de zomerstop. We hebben weer wat verbeterpunten waar we aan kunnen werken in de zomerstop. We kijken er naar uit om op 29 juli in Haarlem om 13.00 uur tegen Sparks te spelen. Zien we jullie daar weer?

Vergeet in de tussentijd niet te kijken naar het toernooi in Tsjechie en de World Cup Qualifier in Valencia van Team Kingdom NL! Met onze eigen Lizzie Clarijs!

Lizzie naar kwalificatietoernooi WK

Lizzie naar kwalificatietoernooi WK

De Northern Lights naar Little League Juniors Softbal EK in Tsjechië

De Northern Lights naar Little League Juniors Softbal EK in Tsjechië