U21-2 wint en verliest in warme wedstrijden

U21-2 wint en verliest in warme wedstrijden

Afgelopen zaterdag boekte Pirates U21-2 een solide winst tegen Domstad Dodgers U21-1 op een warm woestijnveld in Utrecht. Twee leuke teams speelden tegen elkaar waar onze jongens de sterkste bleken. Een week eerder was dat helaas niet zo toen ze thuis klop kregen van de rivalen uit Hoofddorp. De strijd om het kampioenschap is echter nog volop gaande.

In de eerste inning tegen Domstad Dodgers kwam lead-off Sam meteen op de honken en hij scoorde na slim honken stelen de eerste run op een wilde worp. In de gelijkmakende slagbeurt sloeg Domstad Dodgers ook een run binnen. Startwerper Jesse kwam daarin goed weg uit een jam met volle honken, mede door wat foutjes in het veld. Maar met een laatste strike out kwam hij er zelf uit en stond het 1-1 na de 1e inning. In de 2e inning scoorde Yorick op een wilde worp en werd het 2-1 voor Pirates. Jesse gooide driemaal een strike out achter elkaar en dat was dus de stand aan het eind van de 2e inning. Het bleef spannend. Het publiek, waaronder zich zelfs enkele trotse grootmoeders bevonden, keken vanuit de schaduw verhit toe. Ook op het veld namen soms de emoties wat teveel toe. Het zal het warme weer wel geweest zijn.

In de 3e inning nam Pirates afstand. Floris sloeg een werkelijk prachtige line drive langs de lijn naar het rechtsveld voor een triple waardoor 2 runs binnenkwamen. Floris kon zelf scoren toen Jaïr direct hierna een harde grondbal sloeg. Die werd zelf daarop onterecht uit gegeven op het 3e honk op een zachte grondbal van Jesse waardoor Domstad een dubbelspel kreeg en de slagbeurt voorbij was. De Utrechtenaren wisten zelf 1 run te scoren, maar met sterke pitching en solide veldspel bleef het daarbij. 5-2 voor Pirates.

In de 4e inning gingen de Pirates door aan slag. Jenden en Mylan kwam meteen op de honken en scoorden. De laatste op weer een heerlijke line drive van Yorick die hem zelf een tweehonkslag opleverde. Door een lekkere tik van Marijn kon Yorick scoren. De Domstad Dodgers kwamen niet tot scoren door twee strike outs van Jesse en een mooie vangbal van Engel op het tweede honk. Die plukte een line drive zo uit de lucht. Daarmee liepen de Pirates uit naar 8-2 en zat het er voor startwerper Jesse na 4 innings op. Met slechts 2 hits, 4 walks, 2 runs (1 ER) en maar liefst 6 strike outs leverde hij weer een puike prestatie.

In de 5e inning kwam Pirates niet tot scoren maar de Domstad Dodgers wel. Zou het dan toch spannend worden? Floris stond inmiddels als reliever op de heuvel maar hij had wat lastig. Mede dankzij een mooie vangbal van Jesse C wist hij de schade beperkt te houden tot 1 run, goed werk. 8-3. In de 6e inning kwam Jesse op de honken met een hit. Aansluitend liepen de honken vol met Jenden en Mylan. Marijn sloeg weer een mooie line drive waarop 2 runs binnenliepen. Engel sloeg vervolgens Mylan binnen en Marijn wist te scoren door goed honklopen op een veldfout. Zo liep Pirates uit naar 12-3 en het was tijd voor de laatste, gelijkmakende slagbeurt. Floris wist weliswaar 2 uits te maken maar moest tegelijk helaas 4 runs toestaan. Dodgers kwamen weer dichterbij. Gelukkig maakte Mylan het als closer goed af. Hij zorgde voor de derde en laatste uit. 12-7 voor Pirates, een mooie win. En was het tijd voor Dodgers om per fiets het veld te vegen (zie foto).

Dat ging een week eerder wel anders. De jongens van coaches Marcel en Evelien kregen toen thuis behoorlijk klop van Hoofddorp Pioniers U21-2. In de eerste twee innings scoorde de Pioniers maar liefst 8 runs. Dat begon met een veldfout van korte stop Jenden waardoor de eerste slagman meteen op de honken kwam, en dat was niet de enige keer dat het veld niet scherp was. Het lukte startwerper Engel ook niet het tij te keren. Na 2 innings met 4 hits, 4 walks, 8 runs (6 ER) en 1 strike out gaf hij het stokje over. Wat vooral niet hielp was dat de knuppels van Pirates deze dag ijskoud waren, ondanks het warme weer en de goede sfeer op het Loek Loevendie Park. Zo stond het opeens 8-0 voor Pioniers na de 2e inning. Reliever Jesse kon de verdere schade weliswaar wat beperken maar moest mede door 5 maal vier wijd toch ook nog 3 runs toestaan in de 3e en 4e inning. Maar het grootste probleem bleven de koude knuppels. Pirates wist maar een keer te scoren door een sacrifice bunt van Jesse C in de 3e inning waarop Sam kon binnenlopen. Daarmee was de einduitslag 11-1 voor Pioniers. Beter om deze wedstrijd maar snel te vergeten.

Aanstaande woensdag wacht een inhaalwedstrijd tegen koploper Hilversum Hurricanes en bij winst kunnen de Pirates nog gelijk aan kop komen. Dat dit mogelijk is, lieten de jonge junioren twee weken geleden zien. De strijd om het kampioenschap (vooral tussen Hilversum, Hoofddorp en Amsterdam) is nog lang niet beslist. We blijven het volgen.     

De Northern Lights naar Little League Juniors Softbal EK in Tsjechië

De Northern Lights naar Little League Juniors Softbal EK in Tsjechië

Amsterdamse U15 boys  vertrekken naar Little League EK in Kutno, Polen

Amsterdamse U15 boys vertrekken naar Little League EK in Kutno, Polen