U15-2 en U21-2 heersen op Houtens honkbaltoernooi

U15-2 en U21-2 heersen op Houtens honkbaltoernooi

De honkbalteams van U15-2 en U21-2 speelden op Hemelvaartsdag allebei een toernooi bij Houten Dragons. We zagen leuke en spannende wedstrijden. U15-2 won het toernooi en U2102 werd tweede. Een verslag van een zonnige dag.

De jonge spelers van U15-2 deden een mooie ervaring op en lieten zien wat ze waard zijn. Ze wonnen het toernooi. Een verslag van hun toernooi vind je hier [link]. Op het andere veld nam U21-2 het op tegen drie andere teams. De eerste wedstrijd van U21-2 was tegen het thuisteam van Houten Dragons. Pirates nam meteen een voorsprong in de 1e inning toen Jenden binnenkwam op een single hit van Jesse. In de 2e inning scoorden Yorick en Sam op een mooie hit van Soki, die daarna zelf scoorde door een mooie bunt van Jesse C en een hit van Marijn. Jesse hield als werper de boel goed onder controle met over 2 innings 1 hit, 3 walks, 1 run en 1 strike out. Eindstand 4-1 voor Pirates.

De tweede en veruit leukste wedstrijd was tegen Brabant United, het Senior Little League team uit Brabant. Het werd een superspannende pot met sterke pitching en echt fantastisch veldspel. Engel stond op de heuvel voor de Pirates, en was wederom indrukwekkend. In de 1e inning moest hij op een mooie triple honkslag van de tegenstander een run toestaan. Pirates ging daar in de 1e inning gelukkig meteen overheen. Jenden scoorde weer, ditmaal op een line drive van Jair. Toen liepen de honken vol. De altijd supersnelle Jair wist thuis te stelen op een zwakke worp en Pirates stond 2-1 voor. Helaas ging Mace net uit toen hij achter Jair meteen het 3e honk probeerde te stelen. Nu was het zaak de boel dicht te houden.

Engel tikte in de 2e inning slim de eerste slagman uit die van 3e honk naar thuis probeerde te komen op een bunt van de volgende slagman. Daarna volgde nog een groundout en een strik out. In de 2e inning wist ook Pirates niet te scoren, hoewel Soki pas op de thuisplaat werd uitgetikt. Bijna, maar het bleef 2-1 voor Pirates. Brabant kwam weer aan slag. Dit was zeker hun laatste slagbeurt, nu moest het voor hen gebeuren. En dat leek even zo te zijn. De eerste slagman van Brabant United sloeg de bal keihard in het rechtsveld over rechtsvelder Sam heen. Hij rende erachteraan richting het hek en gooide de bal naar 2e honkman Mace die goed het outfield was ingelopen. Mace gooide snel een korte relay naar 1e honkman Yorick die inmiddels goed tussen het 1e en 2e honk gepositioneerd stond. Yorick gooide vervolgens echt een keiharde streep naar catcher Yur. Met een prachtige zwaai van zijn handschoen kon Yur de verbaasde slagman die dacht een in-the-park-homerun te hebben geslagen centimeters voor de thuisplaat uittikken. UIT. Geen score. Dit is honkbal mensen, genieten gewoon.

Vervolgens gooide Engel meteen een strike out. En even later zag Engel scherp dat een Brabantse slagman iets te ver van het 2e honk staan. Hij gooide naar Jenden die hem uittikte. Dat was de 3e uit en de 2-1 winst voor Pirates was binnen. Met dank aan uitstekend veldspel en de pitching van Engel die over 3 innings 4 hits, 1 walk, 1 run en 2 strike outs gooide. Wat een mooie winst tegen zeker geen slecht Senior Little League Team.

De derde en laatste wedstrijd waren tegen de Orioles, een sterk en ervaren U21-team uit de buurt van Rotterdam. Orioles had wel verloren van Brabant United, dus Pirates kon hier het toernooi winnen. Soki stond voor Pirates op de heuvel en hij vocht niet alleen tegen de tegenstander maar ook een beetje tegen de umpire. Die had namelijk wel een zeer kleine strike zone, en eentje die bij Pirates telkens nog iets kleiner bleek dan bij Orioles. Maar de jongens streden moedig door tegen de jongens van Orioles die – het moet gezegd - ook goed kunnen honkballen. In de 1e inning gooide Soki 2 strike outs en stond hij maar 1 run toe. De slagbeurt van Pirates was helaas snel voorbij met 2 snelle ground outs en Engel die werd uitgetikt in poging het 3e honk te stelen. Maar met 0-1 voor Orioles bleef het spannend. In de 2e inning liepen de honken snel vol en bleven de Orioles maar scoren, maar liefst 7 keer. Soki moest er met uiteindelijk slechts 2 hits, 8 walks, 8 runs en 2 strike outs vanaf. Engel mocht nog de laatste 2 uits maken en deed dat kordaat met 2 strike outs. Maar een beetje een domper was het wel. Het werd 0-8 voor Orioles. Met die uitslag pakten zij de toernooiwinst en Pirates de tweede plek van het toernooi. Zo kon iedereen na een zeer zonnige Hemelvaartsdag huiswaarts keren. Sommigen met een aardig verbrandde kop, waaronder ondergetekende. Toch maar insmeren volgende keer.

Na 3 gewonnen wedstrijden is een eind gekomen aan het winning streakje van de Black Socks

Na 3 gewonnen wedstrijden is een eind gekomen aan het winning streakje van de Black Socks

Fysioholland therapeut Martijn Smink niet alleen voor het hoofdklasse team

Fysioholland therapeut Martijn Smink niet alleen voor het hoofdklasse team