Mokum Tigers 2e tijdens Little League toernooi

Mokum Tigers 2e tijdens Little League toernooi

Dit weekend deden er een hoop meiden van Pirates mee aan het Littles toernooi in Almere. Één team zelfs geheel bestaand uit Piraten, uit onze U15-1 en U15-2.

De eerste dag begonnen we voortvarend met twee klinkende overwinningen. Wel wat blessures en pijntjes opgelopen, maar klaar voor de strijd op de tweede dag.

De eerste wedstrijd op dag 2 begon goed, maar de laatste nul van de wedstrijd liet op zich wachten. Gelukkig ruim op tijd voor de overwinning. De tweede wedstrijd was spannend, tot de laatste inning stonden we 7-4 voor, maar helaas lukte het Eastern Athletics om het winnende punt in de laatste inning binnen te slaan, walkoff verloren, wat zuur!. De finale lijkt nu heel ver weg, zeker gezien wij nog tegen Kennemerland moeten, eigenlijk het sterkste team in de poule.

Dag 3 begon met een 8-0 overwinning tegen Vipers, met een perfect game van Fien (alle nullen waren strike-outs!). Toen hoorden we dat Eastern Athletics hun wedstrijd verloren hadden, als wij nu van Kennemerland zouden winnen, dan zaten wij ook in de finale!

Wat een thriller van een wedstrijd! Wij begonnen wat nerveus is het veld, 4-0 achter in de 1e inning, maar wij pakten die puntjes mooi terug en gingen er zelfs voorbij! Emmy was als een beest aan het gooien en de nullen werden nu wel gemaakt. Wat een ontlading bij de laatste nul van de wedstrijd met een eindstand van 9-6. DE FINALE was daar toch maar gehaald.

De finale was tegen (weer) Kennemerland en de wedstrijd was echt reclame voor jeugdsoftbal. Wat ging het gelijk op en wat was het spannend! Gestreden als tijgers, maar helaas was het net niet genoeg…. Weer walkoff verloren, maar wat een strijd! Dikke tranen na afloop, maar s’avonds thuis op de bank overheerste er bij iedereen alleen nog een trots gevoel voor die stoere Tijgers uit MOKUM!


Na deze intensieve dagen kon een aantal speelsters van Pirates meteen op woensdag weer aan de bak. Zij zitten namelijk bij de voorselectie van Nederlands softbalteam U15 en moesten woensdag trainen. Veel succes en plezier Emmy van Stekelenburg, Fien van de Poel, Juliska Beerman.

En op de valreep komt het nieuws binnen dat het Little League avontuur voor Emmy van Stekelenburg nog niet voorbij is. Zij mag met de Northern Lights mee naar Tsjechië voor het EK Junior League!

Competitiewedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark

Competitiewedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark

Gameday 20230531.jpeg