Pirates U21-2 wint hun eerste toernooi

Pirates U21-2 wint hun eerste toernooi

Door alle regen moesten we er even op moeten wachten, maar afgelopen Paaszaterdag speelde Pirates U21–2 eindelijk hun allereerste (oefen)wedstrijd van dit seizoen. Het jonge team (vorig jaar waren zij Aspiranten 1) is bij elkaar gebleven en speelt dit seizoen in de HB U21 2e klasse. Ze begonnen hun oefencampagne meteen goed. Ze wonnen het Tom Stuart Memorial toernooi bij ROEF in Moergestel en namen een enorme beker mee naar huis.

In de eerste wedstrijd tegen Spikes begon Jesse als startwerper. Even wennen, want hij had nog niet op deze afstand gegooid. Maar hij stond de hele wedstrijd (3 innings) wel op de heuvel en hield uiteindelijk de schade beperkt met in totaal 4 runs tegen. Aan slag ging het beter met hem (3 uit 5) en de rest van het team. Het team scoorde in totaal 6 runs en won hun eerste wedstrijd met 6-4.

In de tweede wedstrijd nam Pirates meteen een forse voorsprong met 7 runs in de eerste inning. Honken liepen vol, mede door de vele walks. Yorick sloeg nog een keiharde line drive langs de lijn. Helaas net aan de verkeerde kant van het derde honk waar Marijn stond die de bal op zijn onderbeen kreeg. Gelukkig kon hij doorspelen. In de 2e inning kwamen er zelfs nog 9 runs bij. Floris was ditmaal de werper en kreeg in totaal 5 runs tegen. Eindstand 16-5.

De derde en laatste wedstrijd was een leuke pot maar Pirates was duidelijk te sterk voor thuisploeg ROEF. Engel hield vanaf de heuvel de boel potdicht. Sterker, hij gooide een no hitter over 3 innings met maar liefst 7 strike outs. Pirates scoorde 7 runs en won met 7-0. Daarmee mochten zij hun eerste beker als Junioren in ontvangst nemen. En wat voor een, die gaat opvallen in de Pirates kantine. 

Volgende week nog een oefenwedstrijd thuis tegen Onze Gezellen U21-1 en op zaterdag 22 april begint eindelijk de competitie. Ga ze volgen, die jongens.

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark

Hoofdklasse Softbal Teamroster 2023

Hoofdklasse Softbal Teamroster 2023