Jaarverslag heren 5 (Black Socks), kampioen 5e klasse E

Jaarverslag heren 5 (Black Socks), kampioen 5e klasse E

Pirates heren 5 (Black Socks) in 2022 (wedstrijden van 7 innings).

Na twee jaar coronabeperkingen eindelijk weer een gewone competitie. De eerste drie wedstrijden werden gewonnen, Green Devils thuis 24-9, Flying Petrels 2 thuis 6-3 en Hoofddorp 4 uit 9-14. Vooral die laatste wedstrijd was een opsteker, want Hoofddorp was al seizoenen lang een niet te kloppen tegenstander. Ja, de Black Socks gaven hun visitekaartje af! Maar euforie duurt meestal niet zo lang. DSS 3 zette de Black Socks weer met beide benen op de grond, uit 5-2.`En dat was maar goed ook, want de volgende tegenstander liet zich niet zo makkelijk aan de zegekar binden, DVH 3 thuis 8-4.
De week erna werd van Thamen 2 verloren, uit 9-8. Dat was toch niet de bedoeling. Gelukkig konden de Black Socks voor de zomerstop nog een tussensprint trekken: DVH 2 uit 4-23, Alcmaria Victrix 3 thuis 15-5, Flags uit 3-17 en DVH 2 thuis 17-11. De Black Socks draaiden volop mee in de top!

"Na de zomerstop er weer helemaal tegenaan!" dacht Flying Petrels 2. Ze veegden de Black Socks met 15-5 van het veld. Dat viel tegen, helemaal omdat er wedstrijden tegen Hoofddorp 4 en DSS 3 op het programma stonden, de naaste concurrenten.
Om een lang verhaal kort te maken: Beide thuiswedstrijden werden gewonnen, 17-8 en 13-5. Een extra vermelding voor de grandioze vangbal van Yuri van Giffen in het linksveld. Hij plukte tegen Hoofddorp een homerun weg boven het hek en voorkwam daarmee 3 punten.

Langzaam maar zeker begon het te dagen. De Black Socks deden het zó goed, dat er misschien wel een k... inzat! De wedstrijd tegen Thamen 2 thuis was misschien wel de beste van het seizoen, 4-3 winst na een superspannende pot honkbal. Toen ook de volgende 2 wedstrijden gewonnen werden, Alcmaria 3 uit 2-12
en Flags thuis 11-4, durfden de Black Socks het woord "kampioen" eindelijk hardop uit te spreken. Er moest nog wel 1 wedstrijd gewonnen worden om de inmiddels enige concurrent DSS 3 voor te blijven. Gelukkig
was DVH 3 bereid om hun eerder afgelaste thuiswedstrijd bij Pirates te spelen, 's avonds, met licht. De mist leek nog roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk kwam toch de eindstand 6-22 op de scorekaart.
De Black Socks KAMPIOEN na een winning streak van 6 wedstrijden!

Resumerend: De Black Socks kunnen terugkijken op een geslaagd seizoen waarin 14 wedstrijden werden gewonnen, 3 wedstrijden werden verloren en 1 afgelaste wedstrijd niet werd ingehaald. Er waren best veel
wedstrijden waarin de spanning ver te zoeken was, maar ook voldoende spannende wedstrijden om de competitie de moeite waard te maken.
Natuurlijk was het kampioenschap de kroon op het "werk", maar vergeet niet dat in 2023 "adel verplicht".

En dan nog wat opvallende aanvallende cijfers over >20 slagbeurten.
-Jeroen Kroes doet iedereen (en waarschijnlijk zichzelf nog het meest) versteld staan door het hoogste
slaggemiddelde bij elkaar te meppen, .571.
-Liefst 4 spelers sloegen >.500 en ook 4 >.400.
-Nick Eppinga leunde het best, 15x 4wijd, en had mede daardoor een "on base" gemiddelde van .661.
-De grootste liefde voor het team had Tijmen van den Berg. Hij had er 9 blauwe plekken (geraakt werper) voor over om op het honk te komen.
-De enige homerun (inside the park) kwam van de knuppel van Siem de Wit.
-Yuri van Giffen had met afstand de meeste binnengeslagen punten (27).
-Michiel Hesseling was er alle 17 wedstrijden bij.

Wie was de meest waardevolle speler? Eerdere seizoenen was dat niet zo moeilijk. Er was steeds wel iemand die op die titel overtuigend aanspraak kon maken. Daarbij werd voornamelijk naar de aanvallende cijfers gekeken, omdat de pitching meestal het zwakke punt was. Dat was dit seizoen wel anders. Niet alleen deden meer spelers aan slag nauwelijks voor elkaar onder, maar ook kwam de pitching stukken sterker voor de dag dan in voorgaande jaren. Daarom, na veel wikken en wegen, dit seizoen 2 MVP's: Nick Eppinga vooral om zijn aanvallende prestaties, maar ook om zijn mooie verdedigende acties in het buitenveld en Siem de Wit vooral om zijn succesvolle heuveloptredens (6W, 0L, 1S), maar ook om zijn goede aanvallende resultaten.
Op papier konden de Black Socks over niet minder dan 18 spelers beschikken. Toch moest in de praktijk nog wel eens een beroep gedaan worden op invallers uit andere teams. Zij zijn minstens zo belangrijk geweest voor het behaalde resultaat als de "vaste kern". Fijn dat er bij bijna alle wedstrijden scheidsrechters aanwezig waren. Die paar keer dat dat niet het geval was, werd die taak vlekkeloos overgenomen door eigen spelers.

En nu de winterstop. Tijd voor andere dingen. En dan volgend seizoen weer huppelend de wei in!
Dat was het voor dit seizoen. Dank jullie wel voor de goede samenwerking.
Op naar een sportief 2023!

Tiende herfstschool voor softbaljeugd start zondag 6 november!

Tiende herfstschool voor softbaljeugd start zondag 6 november!

Future Star Baseball In Paradise 2023. Meld je aan voor de try-outs van 11 en 18 December.

Future Star Baseball In Paradise 2023. Meld je aan voor de try-outs van 11 en 18 December.