Er is altijd wat te beleven bij de Black Socks!

Er is altijd wat te beleven bij de Black Socks!

27/8 Pirates heren 5 - Red Stars Vitesse: 17-7.

De Black Socks kwamen nogal moeizaam op gang. Na 2 innings was de stand 1-2. Gelukkig kwamen ze in hum 3e slagbeurt een beetje los en werd het, ondanks - laten we zeggen - behoorlijk slordig honklopen, 5-2. Toen er in de 4e slagbeurt 6 punten bij die 5 opgeteld werden, werd er voorzichtig aan een snel einde van de wedstrijd gedacht. Dat zou goed uitkomen, want aan de andere kant van het clubhuis moest pupillen 1 al bijna aan de wedstrijd tegen Hoofddorp beginnen. En pupillenwedstrijden staan garant voor spektakel.

Maar ja, daar had Red Stars geen boodschap aan. Na een rally met o.a. 4 2honkslagen en een homerun stond het plotseling 11-7. Niet direct levensbedreigend, maar toch...

Maar met de Black Socks weet je het maar nooit. De honken liepen vol, er werden 2 punten gescoord en met nog steeds volle honken joeg Tijmen van den Berg de bal het veld uit voor een grand slam homerun! 10 punten verschil, einde wedstrijd, ruim op tijd om de pupillenwedstrijd te zien. (Voor de goede orde: In de 5e klasse A worden wedstrijden van 7 innings gespeeld, mercy rule na 5 innings.)

Vermeldenswaard: Van de 10 spelers in de slagvolgorde hadden er 9 minstens 1 honkslag. En de 10e had in zijn enige (niet)slagbeurt 4wijd.

Door het slaggeweld van Tijmen raakte Annemiek Koehorst een beetje ondergesneeuwd. Onterecht, want met 4 uit 4 had ze een topdag. En dan waren er ook nog Jeroen Kroes met 3 uit 4 (0,750 met een 2honkslag) en Ricardo Tuijnenburg Muijs, David Lucieer en Siem de Wit met 2 uit 3 (0,667, David met een 2honkslag). O ja, Tijmen had eerder al een "enkele" honkslag, waardoor hij op 2 uit 4 (0,500) kwam.

Siem gooide de hele wedstrijd uit met de cijfers 0-4-11-1. Bij Red Stars gooiden 2 werpers samen 4-6-18-4.

Zaterdag 2/9 gaan de Black Socks naar Purmerend om daar om 14.30 Flying Petrels 2 het hoofd te bieden. Zondag 10/9 staan er liefst 2 wedstrijden op het programma tegen de Flags uit Lisse, de eerste een reguliere- en de tweede een inhaalwedstrijd.

Komt dat zien! (Vanaf 14.00 uur.)

Jeroen, jammer voor jou, maar omdat Annemiek niet blind naar 2 kon lopen en moest afwachten of jouw klap gevangen zou worden, werd dat een velderskeus i.p.v. een honkslag.

Column -  Hij wenkte

Column - Hij wenkte

Column - Verstappen heeft onze support niet nodig........

Column - Verstappen heeft onze support niet nodig........