Column - Waar zit je met je gedachten & De loftrompet

Column - Waar zit je met je gedachten & De loftrompet

Dubbele column van #wieisbert

Zaterdag 07-10-23

David is GEWELDIG!
En ‘onze jongens’ uiteraard óók!!!

Zaterdagmiddag even voor drieën……

Ik help de dame, en tevens trouwe klant, aan ‘n bloemkooltje, zakje aardappels, 4 bananen en ‘n kilo Elstar.. “Pinnen of contant? Het is precies € 6.00”, zeg ik eigenlijk véél tekort af..
“Zes euro? Dat kan toch helemaal niet? Da’s toch veel te goedkoop! Ben je er wel goed bij met je hoofd, Bertje? Ik vroeg namelijk ook nog om 2 komkommers, hè!”
Ik verontschuldig me oprecht: “Sorry, mevrouw Verduin. Dan wordt het € 7.50, alstublieft.”

Terwijl ik het bedrag intoets op het pinapparaat, staat mevrouw opvallend te zwaaien met ‘n briefje van 10.
“Ik betaal toch altijd contant, Bertje! Waar zit je met je gedachten én WAAR sta je nou in hemelsnaam eigenlijk naar te kijken?”

Ik vind op dit ogenblik mevrouw Verduin, mijn handel, haar boodschappenlijstje, die € 7.50, haar ‘kritiek’, en de eerstvolgende klanten even helemaal niet belangrijk!
Ik luister zo goed en zo kwaad als het kan naar het commentaar van David én ik tracht zoveel mogelijk te zien op dat verdomd kleine schermpje van mijn IPhone……….

“Nogmaals excuses mevrouw Verduin, maar ‘onze jongens’ staan vóór in de finale van de honkbalcompetitie. Ik ben dus in extase……”, antwoord ik zo beleefd mogelijk en geef haar ‘n ‘knaak’ terug.

Aan de andere kant van de kraam kijken meerdere mensen mij nu enigszins vragend aan. Gelukkig is Corien in staat om tussen het helpen door uit te leggen wat honkbal voor ons betekent. David’s enthousiaste stem galmt over het fruit door de kraam. Ik pak mijn telefoon en trek me even terug. Ik mág dit écht niet missen!

“Ben jij besodemieterd?!?!  Laat ons ook eens even meekijken én GENIETEN!!!”


Zondag 08-10-23

Zoals inmiddels gebruikelijk, géén tot verdomd weinig aandacht in de media voor misschien wel de mooiste tak van sport: honkbal.

Zelfs nu de Holland Series sinds dit weekend aan de gang zijn, blijft het zoeken met ‘n telescoop naar desnoods slechts maar ‘n paar woorden over de ondertussen 2-0 voorsprong van ‘onze jongens’ tegen de 19-voudige en gedoodverfde kampioen uit 010.

Daarom steek ík (#wieisBert) dan maar bij deze de loftrompet over onze Pirates, puur omdat deze spelers en staf dat dubbel en dwars verdienen!

Er is al genoeg gezegd over het feit dat Mervin’s Team menigeen heeft verrast dit seizoen, met als ultieme beloning de finaleplaats. Maar als ‘onze jongens’ dan ook nog eens in staat blijken om direct ‘n voorsprong te creëren door de eerste 2 wedstrijden te winnen, met het nodige machtsvertoon, verdient de gehele Amsterdamse club absoluut de bijbehorende complimenten!

De Telegraaf zou mijn inziens ‘n hogere oplage bewerkstelligen als ze nú over ‘die andere’ Amsterdamse Trots zouden publiceren, in plaats van zich zo intensief bezig te houden met de huidige nummer 16 van de Eredivisie………

Persoonlijk hoop ik natuurlijk van ganser harte dat de Holland Series komende zaterdag al beslist zijn….
Hoef ik tenminste zondag niet van Akersloot naar Neptunus te fietsen!

#wieisbert

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark van 12 t/m 18 oktober

Wedstrijden op het Loek Loevendie Ballpark van 12 t/m 18 oktober

HOLLAND SERIES-STAAND_STANDING.png