Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball

  TOM DE BLOK VERTREKT NAAR USA

 • ByJacqueline
  In
  apr 03, 2017
  Comments
  TOM DE BLOK VERTREKT NAAR USA

  Met pijn in het hart nemen de L&D Amsterdam Pirates afscheid van hun sterpitcher Tom de Blok. De Blok, die twee weken geleden nog grote indruk maakte tijdens de World Baseball Classic (het WK) tekent een vierjarig Minor League contract met de Detroit Tigers. Door zijn fantastische optreden bij het WK (twee wedstrijden gepitcht, nul runs tegen) kwam hij in beeld bij de scouts van Major League Baseball. De Blok vertrekt per direct naar de Tigers minor league faciliteit in Grand Rapids, Michigan.

   

  De Blok pitchte vorig seizoen 26 wedstrijden voor de L&D Amsterdam Pirates en had een onwaarschijnlijk goed Earned Run Average van 0,88. Al eerder was De Blok in beeld bij zowel Major League Baseball (de Seattle Mariners) als bij de Japanse Nippon Professional League, waar hij vorig jaar een paar keer meetrainde bij de Rakuten Eagles. Toen wisten we hem nog terug te krijgen naar Amsterdam, maar na het historische succes van het Nederlandse team (halve finale plaats) in de World Baseball Classic werd de situatie onhoudbaar.

   

  De Blok: “Ik ben erg blij met deze kans. Zeker door mijn optreden in de WBC kwam ik in weer in beeld bij de scouts van de Tigers. Ik vlieg nu zondag naar Florida voor de medische keuring, en sluit me daarna aan bij de West Michigan Whitecaps.”

   

  De Whitecaps zijn een single-A team van de Detroit Tigers. Het seizoen begint daar op 6 april. De Blok zal dus iets later aansluiten. 

   

  De manager van de L&D Amsterdam Pirates, Charles Urbanus, is trots op zijn pitcher: “Ik ben ontzettend trots dat Tom dat tekent bij de Detroit Tigers. Het is een waardering voor de manier waarop Tom zich de laatste jaren zowel fysiek als mentaal ontwikkeld heeft.”

   

  De Blok (20) doorliep vrijwel zijn hele carrière bij de Pirates. “Ik ben begonnen bij Ome Loek [Loevendie, de oprichter van de Amsterdam Pirates] en heb de hele jeugdopleiding van de Pirates doorlopen. Ik heb onvoorstelbaar veel geleerd. De laatste paar jaar in het eerste team [L&D Amsterdam Pirates] waren fantastisch met de Holland Series en natuurlijk het behalen van de Europa Cup vorig jaar”.

   

  Wij wensen Tom de Blok onvoorstelbaar veel succes bij het vervolg van zijn carrière bij de Detroit Tigers. De Blok is dit jaar de tweede voormalig speler van de L&D Amsterdam Pirates, na Oliver Severino, die een contract tekent bij een Amerikaanse Major League organisatie.

   

  De L&D Amsterdam Pirates, sinds 1959, zijn viervoudig landskampioen, en momenteel de houders van de European Champions Cup Baseball. 

   

  facebook.com/AMSPirates

  www.amsterdampirates.nl

   

 • News

 • Mededelingen

  IN HEERHUGOWAARD WAS HET ICY, MAAR VIER PUNTEN ZORGDEN VOOR WARMTE!

  Dit verslag gaat over het Red Mosquitos "onder 17 jaar" team, kortweg U17. Dit team is samengesteld uit meisjes van 8 clubs en vier meisjes zijn van onze club: Isabella Vacirca, Demi Brinks, Daniëlle Bos en Julia Westhoek. Ook de coaches zijn van de Pirates, Kees en Richard. En de teamleidster en eerste scoorster idem: Sacha en zeker niet vergeten te noemen onze vaste scheidsrechter, de heer J. Westhoek. Het bestuur van de Amsterdam Pirates is zo vriendelijk om deze talentvolle meisjes te hosten door haar faciliteiten om niet beschikbaar te stellen: indoortrainingen, kunstlicht bij de veldtrainingen en natuurlijk het trainingsveld en het speelveld! Dank voor deze sponsoring, Amsterdam Pirates!


  Vorige week bleek de competitiestart uiteindelijk een "valse start", want de dubbele overwinning bij en tegen Tex Town Tigers in Enschede kan zo de vuilnisbak in, omdat TTT zich herbezonnen heeft en haar nog te onervaren meisjesteam heeft teruggetrokken. Dus moest er maandag in Heerhugowaard voor de eerste echte punten worden geknokt voor poule B. In deze competitie neemt de Vipers (een combiteam uit Midden Nederland) nu de plaats in van TTT, dus zijn er gelukkig toch weer zes deelnemers in de poule.


  Nou, we zijn niet voor niets naar HaHaWaard gegaan hoor, want we hebben het grootste deel van deze dubbel heel veel nuttige leermomenten beleefd! De eerste wedstrijd hebben de Mosquitos kantje boord gewonnen, met maar 1 of 2 puntjes verschil. Weet je, als je in de eerste inning al gelijk in een dubbelspel loopt en je hooguit vier of vijf innings kunt spelen in de vastgestelde vijf kwartier, kan het best wel raar lopen hoor. "Freeze on a linedrive!", tja, dat weten ze bij de "groten" wel, maar onze Muggetjeshonkloopsters zien die bal van de knuppel spatten en zetten het gelijk op een lopen, zo het dubbelspel in....,  En een ander ervaringsdingetje wat ons jonge spul altijd nog maakt is om op een hooggeslagen bal als buitenveldster eerst die stap(pen) naar voren te maken en er dan achter te komen dat die bal over hun nek gaat... Gelukkig konden we deze "tegenslagen" opvangen, omdat ook de Herons in dat soort situaties precies zo ook in de fout gingen. Zo kon het gebeuren dat bij 8-10 in de laatste slagbeurt tweede honkvrouw Pitou Ludding (van Odiz Frogs) een lekkere bal ving en hun honkloopster vanaf één richting twee ging en Pitou haar alleen maar even tegen haar handschoen hoefde te laten aanlopen voor een uiterst belangrijk dubbelspel!


  De tweede wedstrijd keken de Mosquitos na 1 inning tegen een 2-0 achterstand aan, maar het leek wel of vanaf dat moment het pijpje bij het Heerhugwaardse clubteam leeg was: niets lukte hen daarna meer, simpele nullen konden niet meer worden gemaakt. Enkele prima neergelegde verrassingsbunts, de mooiste van Mackenzie van der Linden (van Vennep Flyers), ontregelden de Heronsdefense volkomen. De Heronscoaches leken niet happy met "hun" scheidsrechter, want zij waren het toch zeker drie of vier keer met woord en gebaar niet eens met zijn beslissingen. Deze vrijwilliger stond in zijn eentje tweemaal dik vijf kwartier zijn stinkende best te doen, volgens ons uiterst onpartijdig (dat vinden WIJ het allerbelangrijkste), kreeg voor zijn niks ook nog een foutslag op zijn teen en op zijn masker. Misschien ging hij een paar keertjes in de fout, so what, die wogen toch écht niet op tegen de foutjes die de twee U17 teams zoal maakten hoor.


  Nou, de eerste vier punten zijn nu écht in de knip, maar nogmaals, die reeks van spelsituaties die zich voordeden en waarmee de meisjes moesten dealen, die leer je niet op trainen, dat moet je gespeeld hebben!


  Kootsjes. 


    

   


   


   


  BLACK SOCKS: STRALEND MET 2 PUNTEN TERUG NAAR AMSTERDAM!

  9/4 Almere 2 - Pirates heren 4 (Black Socks): 11-16.


  Een beter begin van de competitie hadden de Black Socks zich niet kunnen wensen. Niet alleen een stralende lentedag, maar ook nog eens met 2 punten op zak terug naar Amsterdam!


  Hoewel de Black Socks vanaf de eerste inning vóór hebben gestaan, bleef de wedstrijd toch behoorlijk spannend, omdat Almere een paar keer gevaarlijk dichtbij wist te komen (1-2 na 2 innings, 4-5 na 5 innings).


  Maar telkens wisten de Piraten op tijd het tij te keren.


  Vermeldenswaard: Een keurige 2-6 "uit bij stelen" (Jeroen Kroes - Giovanni Jozefa).


  Nieuwe aanwinst Giovanni (5) en Robin Moos (4) sloegen samen 9 punten binnen. Giovanni sloeg 3 uit 4 (0,750) met een 2- en een 3honkslag (wat is die gozer snel!) en Robin 3 uit 5 (0,600). Ook Timo van Amerongen met


  3 uit 6 (met 2 2honkslagen) en Alfonso Zefrin met 1 uit 2 (allebei


  0,500) mochten er wezen, maar het hoogst sloeg vandaag Niels Meulman met


  1 uit 1 (1,000).


  Pitcher Tom Minderhoud won de wedstrijd met 5-4-7-1 in 6 innings en Robin gooide de deur op slot met 3-0-8-3 in 3 innings. Voor Almere gooiden 3 werpers samen 9-7-13-6.


  Nieuw veldtrainingsschema 2017 op de site

  Het nieuwe buiten trainingsschema 2017 staat op de site. 

  Ook is er een zaaltrainigsschema gemaakt bij slecht weer.


  Zie onder kopje schema's.


  GEZOCHT BEEBAL TRAINERS / BEGELEIDERS

  Wie heeft er tijd om de beebal instuif te leiden. Op dit moment doet Pepijn dit tot de teams weer naar buiten gaan. Wie wil Pepijn assisteren en daarna van hem over nemen? Dus de trainingen op woensdagmiddag begeleiden en de wedstrijden op zondag.


  Voor meer informatie:


  Pepijn Beerman

  06 52529498


  EUROPA CUP 2017

  L&D is in de onderstaande poule geloot tijdens de Europa cup 2017 in Regensburg.


  Champions Cup Regensburg/Germany June 7 - 11, 2017


  Group B


  1) L&D Amsterdam (NED)


  2) Legionaere Regensburg (GER)


  3) A.S.D. Rimini (ITA)


  4) ASD San Marino (SMR)


  WINKEL PRO BASEBALL OPENINGSTIJDEN

  Wintertraining (14 jan 2017 - 30 maart 2017)


  Maandag: op afspraak


  Dinsdag: op afspraak


  Woensdag: 17:00-19:00


  Donderdag: 17:00-19:00


  Vrijdag: 17:00-19:00


  Zaterdag: 12:00-1600


  Zondag: 10:00-17:00


  Open op afspraak kan ook, bel even met 06-21808404 of 06-19692429


  Onze webwinkel is ook up to date www.probaseball.nl


 • L&D Amsterdam

 • Community

  Facebook icon Twitter icon SlideShare icon