Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball

  SOFTBAL DAMES 5 ZOEKT VERSTERKING

 • ByJacqueline
  In
  jan 23, 2017
  Comments
  SOFTBAL DAMES 5 ZOEKT VERSTERKING

  Heb je zin om lekker te softballen?
  Kom dan een keer meetrainen met ons Dames 5 Softbalteam.
  Dit sympathieke team is nog maar twee jaar 'jong' en bestaat vooral uit enthousiaste moeders van kinderen die bij de Pirates spelen. "Wat de kinderen kunnen, dat kunnen we zelf ook."
  Doe gerust een keer mee. We trainen tot eind maart op zondag ochtend 10.30 - 12.00 uur. Daarna trainen we één avond per week. En we spelen vanaf april ook elke week een (avond)wedstrijd, de thuiswedstrijden zijn op woensdag avond.
  Lees hieronder het verslag van ons 2016-seizoen van coach Annechien Faneyte.
  Interesse? Kom langs op zondag ochtend, of neem contact op met Annechien of één van de speelsters die je misschien kent. Je kunt ook bellen met Helma Burgmeijer (06)55355860.
  We hopen je snel te zien!

   

  Dames 5 in 2016
  Het was best even wennen, nieuwe coach, nieuwe speelsters... maar het werd al snel een team!
  Erg veel gewonnen werd er niet, dit seizoen. Slechts één keer kon de vlag uit (Thamen 3, thuis, 15-8). De vlag die al eerder uitgehangen was na de overwinning op Rooswijk 2 (uit, 6-15), kon al snel weer gestreken worden omdat Rooswijk uit de competitie werd terug getrokken. Ja, de frustratie zit er nog steeds! Netjes was het gelijke spel tegen (toen nog) kampioenskandidaat BSM (uit, 6-6). Bij die drie wedstrijd punten bleef het. Een paar keer werd Dames 5 geveegd, het ergst in de wedstrijd van het seizoen, tegen de uiteindelijke kampioen Ban Topa 2 (thuis, 3-26). Maar gelukkig waren er ook beter te verdragen nederlagen, bijv. tegen Flying Petrols 2 (uit, 16-12), Quick 4 (thuis 9-15 en 8-10) en Ban Topa2 (thuis, 6-11). Maar hoe het wedstrijdverloop ook was, het spelplezier stond voorop!
  Dames 5 bestond dit jaar uit de volgende speelsters: Annelein Castemiller, Charlotte Wels, Helma Burgmeijer, Ina Stuart, Jacqueline Veenhof, Jennifer Vogt, Karin Brinks, Nathaly Vonk, Petra Scheffer, Sonja Heyl, Suly Cornelissen en Sylke Muller. In tijden van crisis bijgestaan door de gewaardeerde invalsters Loïs Brinks, Jamie Stuart, Anniek Coorengel en Demi Brinks en de batboys Jan Luca en David.
  En dan nu de blik gericht op seizoen 2017. Slaan doen de dames wel! Waar het aan ontbreekt is vooral ervaring en lef. Met het ene komt ook het andere. Resultaat: minder veld-en denkfouten en dus grotere winstkansen. De toekomst zal leren of de praktijk de theorie gelijk geeft.

   

 • News

 • Mededelingen

  GER LANGE HEEFT EEN LINTJE GEKREGEN VAN ONZE BURGEMEEESTER!

  Snel volgen op de Pirates FB pagina en op onze website foto's en video's van de plechtigheid die woensdagochtend 26 april heeft plaatsgehad in de Nieuwe Kerk in Amsterdam. 24 Amsterdammers en sters ontvingen uit handen van onze burgemeester Eberhard van der Laan een "lintje".


  GER LANGE is gedecoreerd als Lid in de Orde van Oranje Nassau! 


  Waarschijnlijk denken nu velen van jullie: wie is dat, Ger Lange ? Nou, dat betekent dus dat er bij ons in de club iemand is die al zeker 40 jaar! op allerlei fronten duizend-en-één klusjes en klussen heeft gedaan en nog steeds volop doet en daarbij eigenlijk nooit op de voorgrond is getreden. Hij deed en doet het "gewoon", handig als hij is met hamer, bezem, dweil, elektra, bouwen enz.


  Een paar voorbeelden van nu: op vrijdagmiddag de foutlijnen en slagperken trekken voor de softbalwedstrijden die op zaterdag moeten worden gespeeld. Die zeer gewilde klus doen die toiletten schoonmaken heet, ome Loek op alle fronten bijgestaan in het samenstellen en inrichten van "zijn" honk- en softbalmuseum. En in de tijd dat clubbladen nog op de hand werden gestencild (ja, lieve jeugd, vroeger werd het clubblad De Piraat met de hand velletje voor velletje gedrukt op een stencilmachine die je met de hand moest ronddraaien....), was Ger al actief en niet te vergeten het maken van jaarboeken. Tientallen jaren drijvende kracht achter dames 3 van weleer. Wij verdenken hem ervan dat ie mede om speelsters te helpen vervoeren een extra grote auto heeft aangeschaft!


  GER LANGE, DIK EN DIK VERDIEND en HARTELIJK GEFELICITEERD! 


   


   


  Nieuw veldtrainingsschema 2017 op de site

  Het nieuwe buiten trainingsschema 2017 staat op de site. 

  Ook is er een zaaltrainigsschema gemaakt bij slecht weer.


  Zie onder kopje schema's.


  EUROPA CUP 2017

  L&D is in de onderstaande poule geloot tijdens de Europa cup 2017 in Regensburg.


  Champions Cup Regensburg/Germany June 7 - 11, 2017


  Group B


  1) L&D Amsterdam (NED)


  2) Legionaere Regensburg (GER)


  3) A.S.D. Rimini (ITA)


  4) ASD San Marino (SMR)


  WINKEL PRO BASEBALL OPENINGSTIJDEN

  Wintertraining (14 jan 2017 - 30 maart 2017)


  Maandag: op afspraak


  Dinsdag: op afspraak


  Woensdag: 17:00-19:00


  Donderdag: 17:00-19:00


  Vrijdag: 17:00-19:00


  Zaterdag: 12:00-1600


  Zondag: 10:00-17:00


  Open op afspraak kan ook, bel even met 06-21808404 of 06-19692429


  Onze webwinkel is ook up to date www.probaseball.nl


 • L&D Amsterdam

 • Community

  Facebook icon Twitter icon SlideShare icon