Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball

  Loek Loevendie ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2016

 • ByRonalddeHaan
  In
  jun 04, 2016
  Comments
  Loek Loevendie ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2016

  2016-06-02

  Loek Loevendie ontvangt Penning Sportraad Amsterdam 2016

  *Loek Loevendie heeft zojuist in de Stadsschouwburg de Penning Sportraad Amsterdam 2016 in ontvangst mogen nemen. Loek, de nestor van de Amsterdamse honk- softbalsport, kreeg van de jury veel lof voor zijn jarenlange inspanningen voor de honk- en softbalvereniging Amsterdam Pirates. Het kon de jury bekoren dat hij ruim 60 jaar actief is als jeugdcoach en trainer in de Amsterdamse sport en heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de honk- en softbalsport.

  “Ome Loek” werd op zijn zestiende jeugdtrainer bij voetbalvereniging RAP. Vanuit deze vereniging was Loek in 1959 een van de grondleggers van de honk- en vervolgens ook softbaltak. Sinds 1974 zijn zij verzelfstandigd en samen verder gegaan als het inmiddels internationaal bekende Amsterdam Pirates. In 2013 is Loevendie gestopt als coach, maar staat nog geregeld op het veld als trainer bij jongste jeugd. Hij geldt nog steeds als het kloppend hart van de vereniging en is bijna dagelijks op de club te vinden. De inmiddels 84 jaar oude oefenmeester trainde met evenveel plezier en gemak de allerjongste jeugd als de oudere talenten van de Pirates. Mede dankzij de bevlogen trainingen van Loek haalde een aantal van hen zelfs de Major League. Als bedenker van de spelvorm Peanutball voor de jeugd vanaf 5 jaar stond Loevendie tevens aan de wieg van het inmiddels door de bond landelijke uitgerolde ‘beeball’. Na ontvangst van de Penning sprak Loevendie een dankwoord uit aan alle aanwezigen. “Ik heb een mooie tijd gehad bij Pirates als trainer. Nog steeds geef ik elke woensdag met veel plezier ‘beeball’-training aan de allerjongsten. Het is moeilijk om uit de sport te stappen”, aldus de zichtbaar geëmotioneerde liefhebber.

  De Penning Sportraad Amsterdam werd dit jaar voor de zevende maal uitgereikt door voorzitter Robert Geerlings. De Penning is bestemd voor een persoon of instelling die met durf, visie, ambitie en inzet een grote bijdrage heeft geleverd aan de sport in Amsterdam. De afgelopen periode ontving de Sportraad Amsterdam ruim vijftig inzendingen uit alle delen van Amsterdam. Hieruit zijn door de jury vervolgens vijf genomineerden gekozen. Naast Loek Loevendie waren dat in willekeurige volgorde:

  • Peter de Jong (voorzitter van gymnastiekvereniging DOS, initiatiefnemer van VROG freerunning & Turnstad Amsterdam); • Tycho van der Werff (G-judo, oprichter Special Needs Judo Foundation, hoofdtrainer van Beter Judo Amsterdam); • De combinatie Zuidoost United & Bijlmer Sportpark (samenwerkingsverband voor intensiever sportparkgebruik) en • Esther Hellinga (initiatiefneemster sportaanbod voor vluchtelingen in Amsterdam). Allen ontvingen een oorkonde voor hun nominatie van de Sportraad Amsterdam.

  In de Plein-foyer van de Stadsschouwburg sprak voorzitter Robert Geerlings ten overstaan van circa 150 aanwezigen namens de Sportraad Amsterdam zijn waardering uit, niet alleen voor deze bijzondere nominaties, maar ook voor de vele andere sportieve initiatieven in de stad.

  Vermakelijk onderdeel van het programma vormt traditiegetrouw het interview met de wethouder Sport. Geen zeepkist of lange speeches. Enkel Ja of Nee behoren tot de antwoordopties. Sportraadslid en oud-topjudoka Jessica Gal hield wethouder Sport Eric van der Burg de prikkelende stellingen voor. Zo werd bekend dat de wethouder volgend jaar gewoon nog Wethouder Sport van Amsterdam is en een Feyenoorder aan het roer bij Ajax volgens hem precies is wat we nodig hebben.

 • News

 • Mededelingen

  LAATSTE WEDSTRIJD VAN DAMES 1.....GESTAAKT

  De beslissingen in de kampioenspoule van de Silver League zijn donderdagavond gevallen. Samen met Hoofddorp Pioniers gaat Twins Oosterhout het uitvechten wie de nummer laatst uit de Golden League gaat (proberen) te verslaan. Twins won met 1 punt verschil bij de Birds en Hoofddorp Pioniers won van Euro Stars. De beste van de drie (DSS, Pioniers en Twins) speelt volgend jaar Golden League. Alle wedstrijden zijn uitgespeeld? Nou nee, Amsterdam Pirates vs Onze Gezellen haalde het einde niet omdat Shanna in de vijfde inning bij het terugsliden naar het eerste honk na een gevangen stootslag haar voet brak.... Wat een ellende, laatste wedstrijd die nergens meer over ging. Zes tot twaalf weken onbelast. De tussenstand was op dat moment 4-1 voor Pirates.


  Dames 1 en dames 2 zijn dus nu uitgespeeld en ook de trainingen zijn gestopt. Dames 3 won bij de Flags en heeft nog enkele wedstrijden voor de boeg. Dames 4 moet ook nog spelen. Door personele problemen kon deze week niet worden opgekomen bij Kinheim. Dames 4 zoekt voor komend seizoen naarstig naar een aantal enthousiaste softbalsters. Dames 5 speelt woensdag thuis haar laatste wedstrijd tegen BSM Bennebroek.


  Tot de volgende softbal update!


  TC softbal


   


   


  THE BATTERY MAAKTE DINSDAGAVOND HET VERSCHIL VS. O.G. !!

  De éénnalaatste competitiewedstrijd in de kampioenspoule voor dames 1 was dinsdag. Onze Gezellen was de tegenstander en het draaide uit op een pitchersduel tussen hun Fiona en onze Maja. De aanvalsters moesten het echt met de knuppel zien te doen, want die werpsters hadden een bijna perfecte controle, dus gaven niet of nauwelijks vierwijd weg. Het werd 1-0 (RBI double van catcher Rosalie Moerkerk), toen 1-1 en Dana sloeg tegen het eind van de wedstrijd Rosalie binnen die even daarvoor haar tweede verre tik had geslagen, zelfs een triple! Het werd uiteindelijk 3-1 op de RBI honkslag in het rechtsveld van Stacy Groot!


  The battery (pitcher/catcher) maakte het verschil: pitcher Maja die vooral heel veel succes had met haar rising pitches en onze catcher Rosalie, die niet alleen "hot" at bat was, maar ook nog eens een popfly ving, die heel hoog boven de lichtmasten uit het zicht raakte, toen weer in het zicht kwam en dus vervolgens in haar handschoen plofte!


  Donderdagavond nogmaals, dan écht de allerlaatste wedstrijd van 2017: 20.30 uur: Amsterdam Pirates vs. Onze Gezellen!


  En wat te denken van de verrassingen van vanavond!! Birds wint met 17-16 van Twins en is nu gelijk gekomen met Twins! Maar ook Euro Stars wint bij Hoofddorp Pioniers en komt ook gelijk met Birds en Twins! Wie mag samen met Hoofddorp Pioniers komend weekend knokken tegen DSS uit de Golden League voor 1 plaats in de Golden League 2018 ?! Donderdag is er ook weer een Birds vs. Twins in Zoetermeer en een Hoofddorp Pioniers vs. Euro Stars in Hoofddorp.


   


  AMSTERDAM PIRATES ORGANISEERT OPNIEUW DE HERFSTSCHOOL SOFTBAL!

  VOORAANKONDIGING


  Vanaf zondag 5 november tot en met zondag 10 december gaat de TC softbal opnieuw een Herfstschool organiseren voor meisjes van 10 tot en met 15 jaar, pupillen en aspiranten voor alle clubs in onze regio! Zes trainingen van maar liefst 2 uren lang, elke zondag van 10.00 tot 12.00 uur. De laatste dag zelfs in de vorm van een indoortoernooi dat vier uren gaat duren!


  Waarvoor kan je inschrijven? In elk geval is de basis van elke training "Hitting", een blok van drie kwartier. Daarnaast kan je kiezen voor een blok pitching, catching of fielding. De TC heeft inmiddels al een aantal prima instructors vastgelegd. Het pitchen leer je van Maja Kouwenhoven, Mandy van der Maas en Shanna van Vegten. Ook de hoofdcoach van Amsterdam Pirates, ook volgend jaar weer onze hoofdcoach, Tom Groot, is weer van de partij. Snel hoopt de TC de overige instructors te kunnen bekendmaken.


  Over enkele dagen wordt de Pirates Herfstschool softbal ook landelijk bekendgemaakt. We mikken voorlopig op één sessie, waaraan maximaal 35 meisjes kunnen meedoen: vol = vol. 


  Voor niet-Pirates leden kost het 60 euro en voor Piratesleden 45 euro, voor vijf trainingen van twee uur en een zesde "training" in de vorm van een indoortoernooi, waarin je al het geleerde in de praktijk kan brengen! Wie al een eigen knuppel en helm heeft, moet die meenemen, maar wij hebben ook volop materiaal te leen hoor.


  Let op de officiële mededelingen op de KNBSB website en op de Facebookpagina van Amsterdam Pirates.


  Inschrijven kan op sliding@planet.nl en vermeld dan hoe je heet, hoe oud je bent, bij welke club je speelt, wat je favoriete positie is waar je op wilt trainen en hoeveel jaar je al op softbal zit.


  Aangemeld t/m 20 september:


  Van Pirates: Suleika Plugge, 9 jaar


  Van DVH: Kyrsten, Anna May, Thalia, Rosemarijn en Jamy


  TC softbal (Chris Stuart en Kees van Vegten) 


  SOFTBALL: UPDATE

  Vanavond, donderdag, valt de beslissing welk Silver League team Hoofddorp Pioniers mag vergezellen naar de promotiedriekamp in Moergestel zaterdag. Het kan zelfs uitdraaien op een ingewikkelde berekeningsmethode. Twins, Euro Stars en Birds kunnen het nog worden!


  Amsterdam Pirates speelt vanavond om half negen haar laatste competitiewedstrijd, thuis tegen O.G. 


   


  Pirates 1 speelt deze week de laatste wedstrijden. Pirates 3 moet nog wel even door tot bijna half oktober. Dames 4 is ook nog niet klaar. Dames 5 heeft er nog twee voor de boeg, maar heeft zin in meer, want maandagavond werd een prachtige overwinning bij BSM behaald en het team draait als een tierelier en heeft ook nog es veel plezier! Volgend jaar gedwongen promotie dames 5, want de vijfde klasse wordt opgedoekt door de bond. In de vierde klasse wordt het dus van dik hout planken zagen, niks geen vijf run rule!


  Wie de échte top van het vaderlandse softbal wil zien, kan zondag naar Moergestel gaan, waar voor het laatst de "Seasons finales" worden gespeeld. Voor het laatst, want maandag hebben de clubs die in de Golden en Silver League spelen, de KNBSB dringend "bevolen" om het "gedrocht" Seasons Finales" niet terug te laten komen in 2018 en weer als vanouds terug te keren naar hoe het vroeger ging. Dus dat je zowel thuis als uit je kampioenswedstrijden speelt en niet op een willekeurig veld ergens in Nederland. Trouwens, bij dat "top-softbaloverleg" bij de KNBSB maandagavond, was nauwelijks de helft aanwezig van de DNSL clubs. De meeste clubs hadden niet eens de moeite genomen om af te zeggen....


  TC softbal 


   


  DAMES 1 GAAT NOG EFFE LEKKER TOERNOOIEN IN.....PARIJS !!!

  Vrijdag 29 september t/m zondag 1 oktober doen onze dames en coaching nog even een lekker softbaluitje in......PARIJS! Het toernooi heet "Tournoi De Fleur" en elk team krijgt de naam van een bloem, zoals: Lilas, Carnivores of dragon flowers. Het extra leuke is dat het een "mixed fast pitch" toernooi is, dus onze coaches Stefan en Tom staan ook tussen de lijnen! Have a lot of fun of zeg je beter: beaucoup de plaisir et vertier, madames et messieurs!


  CTO Honk- en Softbal op Pirates terrein

  In de maand september zal er op het Pirates complex getraind worden door de CTO Softbal en Honkbal. Dit zijn geselcteerde honk- en softbal talenten die onder speciale begeleiding op ons complex trainen.


  De softbaldames trainen:: maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 10:00 - 13:00 uur op veld 3


  De honkbalheren trainen: maandag en woensdag van 16-00 - 18:00 uur op veld 2. 


  Op de maandag is veld 2 vanaf 17:30 uur eigenlijk gereserveerd voor aspiranten. Zij kunnen beginnen met de warming-up op veld 3 waarna ze meteen om 18:00 uur naar veld 2 kunnen verplaatsen. 


  Bij slecht weer zal de Softbal gebruik maken van de hal.


  WINKEL PRO BASEBALL OPENINGSTIJDEN

  Voor openingstijden showroom:
  http://www.probaseball.nl


  Open op afspraak kan ook, bel even met 06-21808404 of 06-19692429. Onze webwinkel is ook up to date www.probaseball.nl


 • L&D Amsterdam

 • Community

  Facebook icon Twitter icon SlideShare icon