Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball

  L&D SPORTPLOEG VAN HET JAAR

 • ByJacqueline
  In
  feb 04, 2017
  Comments
  L&D SPORTPLOEG VAN HET JAAR

  Afgelopen donderdag is, L&D Amsterdam, het vlaggenschip van Amsterdam Pirates, verkozen tot de sportploeg van het jaar 2016 van Amsterdam Nieuw West.

  Aanleiding was het winnen van de Europa Cup afgelopen zomer in Rimini (Italie). Voor het eerst in de geschiedenis is Amsterdam Pirates de beste honkbal club van Europa. Dit werd onlangs nog bevestigd door de honkbal site Mr. Baseball die Amsterdam Pirates in de ranglijst voor 2016 de eerste plek toebedeelde.

  Een mooie waardering voor de uitzonderlijke prestatie van coach Charlie Urbanus en zijn team.

  Als vereniging zijn wij enorm trots op en blij met deze waardering van het stadsdeel Nieuw West

   

   

  • News

  • Mededelingen

   GLANSPARADE VAN DAMES 1 (6-0) EN DAARNA OOK GOED, MAAR 0-7

   De meiden van Amsterdam Pirates 1 kwamen zoals altijd anderhalf uur voor hun dubbel in ons clubhuis, natuurlijk eerst ff chillen en bijpraten om daarna een dik uur meer dan voldoende pregame te doen voor de wedstrijden tegen het ongeslagen Hoofddorp Pioniers. Maarrrr..... hè? welk team is daar op honkbalveld al zeker een dik half uur bezig met hun pregame, toch niet...? Jawel, de meiden van Hoofddorp Pioniers! Om half twaalf zelfs was bijna hun volledige team, een dame of zestien, ready to go voor de 14.00 uur wedstrijd! Kennelijk willen de Pionierscoaches helemaal niets aan het toeval overlaten en stoomden zij hun meiden in dik twee uur pregame klaar voor Amsterdam Pirates. Immers, nummer 1 tegen nummer 2 in de kampioens/promotiecompetitie. 


   Vanaf twee uur ontspon zich een meer dan verrassend schouwspel: puntje voor puntje won......Amsterdam Pirates !! Na zes en een halve inning was de (eind)stand 6-0 !! In zes slagbeurten hadden "wij" het tot dan toe ongeslagen Pioniers op de knieeën ! Pioniers zette maar liefst drie werpsters in om de aanvalsfurie van ons Groot Mokumse team te beteugelen, maar niets hielp.


   Daverende hits van onder andere Shanna van Vegten (line drive triple linksveld) en Resa Ter Heegde (door het midden!) en een nuttige hit van Sophie van Oostvoorn (stuiterde pardoes over hun niet al te grote derde honkvrouw) en evenzo nuttige hit van Ailleen Boland speelden de defense van de Pioniers volledig uit elkaar. Foutjes van hun sublieme Antilliaanse keystone koppel werden zelfs afgedwongen, terwijl zij de vorige wedstrijden zowat alles pakten wat gepakt kon worden! Kennelijk de kluts zoekend, begonnen hun werpsters ook in de grond te gooien (3 x gescoord daarop!) en tenminste drie Piratinnen hit by pitch te "geven". Tot zover kort over de zes aanvallende punten. Maar dan die NUL, NIET TE GELOVEN, DIE NUL !!!


   MAJA KOUWENHOVEN !!! Wat was zij (weer) scherp! Op die drie of vier echte aanvalskanonnen had zij zich enorm goed voorbereid en we hebben haar werkelijk geen foutje zien maken, want die dames hebben alleen randballen, curveballen, drops enzovoorts gezien, maar never eentje door het midden! De overige tegenstandsters "pakte" zij, zo leek het tenminste, op routine.  Weer een Cum Laude hoor! Tja, en als de andere Hoofddorpsters hun vaste tophitsters telkens zien uitgaan op één of met strike out, dan worden hun knuppels zwaarder en zwaarder, zo gaat dat. En als je dan een laserhit in het rechtsveld ziet en je je hart vasthoudt, zie je Dana Rodermans dat ding vangen en gelijk op één pijlen voor een dubbelspel!


   De tweede wedstrijd duurde vijf innings en met uitzondering van een wat mindere eerste inning, liep het prima hoor! Lisanne Spoor (16) kreeg de start en gaandeweg zag je haar groeien, ook omdat bijvoorbeeld Jessie Rodermans op korte stop een aantal prachtige nullen maakte en zij ook zelf de nodige veldacties goed afrondde. Jammer dat onze meiden haar geen tegenpunten konden bieden, kennelijk was hun USA pitcher too much voor ons.


   En wat een publiek vandaag! Uiteraard veel Hoofddorpers, maar ook veel Piratesaanhang! Goed hoor, ga zo door meiden!


   Eiwitnes.


      


   WINKEL PRO BASEBALL OPENINGSTIJDEN

   Wintertraining (14 jan 2017 - 30 maart 2017)


   Maandag: op afspraak


   Dinsdag: op afspraak


   Woensdag: 17:00-19:00


   Donderdag: 17:00-19:00


   Vrijdag: 17:00-19:00


   Zaterdag: 12:00-1600


   Zondag: 10:00-17:00


   Open op afspraak kan ook, bel even met 06-21808404 of 06-19692429


   Onze webwinkel is ook up to date www.probaseball.nl


  • L&D Amsterdam

  • Community

   Facebook icon Twitter icon SlideShare icon