Facebook icon Twitter icon SlideShare icon
Baseball Softball Beeball

  Herfstschool Softbal

 • ByTobiasKuipers
  In
  okt 01, 2017
  Comments
  Herfstschool Softbal

  Vanaf zondag 5 november tot en met zondag 10 december gaat de TC softbal opnieuw een Herfstschool organiseren voor meisjes van 10 tot en met 15 jaar, pupillen en aspiranten voor alle clubs in onze regio! Zes trainingen van maar liefst 2 uren lang, elke zondag van 10.00 tot 12.00 uur. De laatste dag zelfs in de vorm van een indoortoernooi dat vier uren gaat duren!

  Waarvoor kan je inschrijven? In elk geval is de basis van elke training "Hitting", een blok van drie kwartier. Daarnaast kan je kiezen voor een blok pitching, catching of fielding. De TC heeft inmiddels al een aantal prima instructors vastgelegd. Het pitchen leer je van Maja Kouwenhoven, Mandy van der Maas en Shanna van Vegten. Ook de hoofdcoach van Amsterdam Pirates, ook volgend jaar weer onze hoofdcoach, Tom Groot, is weer van de partij. Snel hoopt de TC de overige instructors te kunnen bekendmaken.

  Over enkele dagen wordt de Pirates Herfstschool softbal ook landelijk bekendgemaakt. We mikken voorlopig op één sessie, waaraan maximaal 35 meisjes kunnen meedoen: vol = vol. 

  Voor niet-Pirates leden kost het 60 euro en voor Piratesleden 45 euro, voor vijf trainingen van twee uur en een zesde "training" in de vorm van een indoortoernooi, waarin je al het geleerde in de praktijk kan brengen! Wie al een eigen knuppel en helm heeft, moet die meenemen, maar wij hebben ook volop materiaal te leen hoor.

  Let op de officiële mededelingen op de KNBSB website en op de Facebookpagina van Amsterdam Pirates.

  Inschrijven kan op sliding@planet.nl en vermeld dan hoe je heet, hoe oud je bent, bij welke club je speelt, wat je favoriete positie is waar je op wilt trainen en hoeveel jaar je al op softbal zit.

  TC softbal (Chris Stuart en Kees van Vegten) 

 • News

 • Mededelingen

  DE HERFSTSCHOOL VOOR JEUGDSOFTBALSTERS WAS WEER TOP!

  Voor de tweede maal heeft de TC softbal van Amsterdam Pirates met veel enthousiasme in onze regio een softbalschool voor pupillen en aspiranten georganiseerd.  In de periode tussen einde buitenseizoen en begin van de indoor wintertrainingen hebben de clubs geen activiteiten. In de off-season maanden november en december, blijkt er toch veel behoefte te zijn aan voortzetting van het leren van de vaardigheden van onze moeilijke sporten honkbal en softbal. Voor het tweede jaar is onze TC in het gat gesprongen van het gemis van een Herfstschool in onze regio.


  Vooral het moeilijkste onderdeel, de zogenaamde windmill softbalwerpbeweging, vergt veel training. Maar liefst 25 meisjes van vijf clubs hebben zich ingeschreven om zes trainingen van dik twee uren te volgen onder leiding van een groot aantal trainers! De meeste pupillen en aspiranten (16) hadden zich buiten het vaste onderdeel hitting, aangemeld voor het pitchen en de andere meisjes wilden meer weten van catchen of fielding.


  De TC bedankt de volgende trainers en trainsters uit eigen kring voor hun geweldige inzet:


  Voor de pitchers: Maja Kouwenhoven, Mandy van der Maas, Shanna van Vegten en Lois Brinks.


  Voor de catchers: Steven Gerver en Iris Hooijer


  Voor de hitting: Sophie van Oostvoorn, Tom Groot, Kevin Janssen, Richard Brinks.


  Voor de fielding: Julia Westhoek, Kees van Vegten.


  Algehele coordinatie: Chris Stuart.


  De zesde en laatste training hebben we indoorwedstrijdjes gespeeld met "echte" umpires (dank Jur en Kees) en drie teams gemaakt. Twee teams speelden en het derde team deed dan een sessie hitting en pitching. Aan de kleur cap die de meisjes als souvenir kregen was elk team te herkennen. Ook hebben alle deelneemsters al eerder een prachtig t-shirt gehad!


  Team rose heeft gewonnen en op de FB pagina zie je de foto in kerstsfeer, die we van de coach van het winnende team hebben gekregen.


  Snel is het 2018 en beginnen we aan de wekelijkse indoortrainingen voor de Pirates softbalsters: be there, girls!


  TC softbal


  Indeling Aspiranten 2018 bekend

  Het seizoen 2017 is alweer een tijdje ten einde, en achter de schermen wordt er hard gewerkt aan seizoen 2018.


  Een belangrijke stap daarin is de indeling van de teams in 2018. De coaches van de aspiranten teams in 2017 hebben hun ervaringen gedeeld met de “technische commissie” die onder leiding van Byron Ward de spelers indelen in teams. Het is natuurlijk het leukst als de teams spelers van een vergelijkbaar niveau hebben. Daarom zijn er ook nog met een aantal spelers try-outs gehouden warvan de coaches nog net niet helemaal zeker wisten in welk team ze het beste konden.

  We willen alle deelnemers daaraan nog heel erg danken voor hun inzet!


  De technische commissie is er intussen uit. Bij deze de teamindeling van aspiranten 1 tot en met 3. De indeling is nog niet helemaal in steen gebeiteld. In de aanloop naar het nieuwe seizoen kunnen er nog wijzigingen optreden (bijvoorbeeld doordat er spelers van andere clubs instromen, of omdat tijdens de wintertraining blijkt dat individuele spelers beter uit de verf komen in een ander team). Maar in principe is dit de indeling van 2018.

  Aspiranten 1 komt uit in de 1e klasse, aspiranten 2 in de 2e klasse, en je raadt het al: aspiranten 3 komt uit in de 3e klasse.

  Onderaan deze mail staan ook de coaches van elk team. We zijn nog op zoek naar een aantal assistent-coaches.

  En als je ouders willen helpen, als coach, teammanager, scorer, masseur of lijnentrekker, alle hulp is uiteraard welkom. Stuur een mailtje en we regelen het.

  De trainingen beginnen in januari, na de kerstvakantie. De tijden staan onderaan deze mail.

  Mocht je naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Mail naar communicatie@amsterdampirates.nl en dan zorgen we dat de vraag op de goede plek terecht komt.

   

  De indeling en de trainingstijden (vanaf januari):


  Aspiranten 1

  Coach:


  Jan van Gorkum


  Trainingstijden:

  Woensdag van 17.30 tot 19.00 en

  Zondag van 12.00 tot 13.30


  Spelers:

  Kieron Voet

  Pascal Engel

  Sil van Gorkum

  Tristan Veldhoen

  Melle Wels

  Quinny Alvarez

  Ryuki Eguchi

  Raichel Jay Maduro    

  Jay Martis

  Jesse de Graaff


  Aspiranten 2

  Coach
  :

  Robin Moos


  Trainingstijden:

  Zaterdag van 18.30 tot 20.00 met Aspiranten 3


  Spelers:

  Lucas van Hees*

  Shugrey Verginie*

  Marvelinio Alberto    

  Amy Prins    

  Jonathan Kuipers    

  Dilan Letzer

  Finn Vossers    

  Kali Koene

  Mihai Bracacescu Amaguana

  Lorenzo Hidalgo Pro    

  Odin Myers

  Jesse Rutgers    

  Michandro Elisabeth     


  *Lucas en Shugrey trainen eerst mee met Aspiranten 1, en maken kans om voor Aspiranten 1 geselecteerd te worden


  Aspiranten 3


  Coaches:

  Mike Hidalgo Pro


  Trainingstijden:

  Zaterdag van 18.30 tot 20.00 met Aspiranten 2


  Spelers:

  Boris Dries

  Dylano Bakmeijer

  Sasha Akira Benjamins

  Tycho el Sayed

  Dylan Vink

  Faried Moesafier 

  Sean-Andrew Ras

  Sean-Dre Ras

  Soufiane Speets

  Rogier Derksen 

  Ibrahim Dahmani


  VF Pirates en Pirates U20 team gaan heel veel samen doen!

  Donderdagavond 30 november hebben de trainers en coaches bijeen gezeten om o.a. de tweemaal per week indoortrainingen voor te bereiden. De algehele coordinatie van de wintertrainingen is in handen van Martijn Gruppelaar. In overleg met hem gaan Hans van Renselaar, Richard Brinks (coaches van Pirates U20 team), Kees van Vegten (coach VF Piratesteam) en train(st)ers Caroline Spoor, Stacy Groot (stagiaire), Steven Gerver en Chris Stuart de meiden opzwepen tot grote (softbal)hoogte!


  Omdat er meer dan voldoende kader is en de Pirateshal groot genoeg, gaan we met de hele groep gezamenlijk tweemaal per week trainen: donderdags van 19.00-20.30 uur en zaterdags van half drie tot half vijf. 


  Groep VF Pirates: Julia Westhoek, Lois Brinks, Luca van Eick, Lisanne Spoor, Zia Stolk, Megan Aardema, Sam Goudsmit, Jamie Stuart, Aisha Woearbanaran, Nashota Vieane, Britt Outhuijze, Myrthe Kesseler. Zondag weten we of er nog een extra speelster aansluit. 


  Groep Pirates U20: Daniëlle Bos, Anouk Boontjes, Demi Brinks, Julia Westhoek, Pascalle de Vreede, Zoë Huls, Isabella Vacirca, Moniek Wijsman, Anneloes de Bie, Mare van der Borden, Charlotte van Renselaar.


  Er zal veel interactie zijn tussen beide teams omdat alle meiden uit VF Pirates nog de leeftijd hebben om ook in de U20 hun nuttige extra innings te maken en uiteraard kan dat ook bij gelegenheid de andere kant op, dus dat de U20 ook op zondag extra innings maken bij VF Pirates. Wie veel wil en kan spelen, zal veel spelen!


  Donderdag 4 januari is er eerst kennismaken, legt Martijn uit hoe we gaan trainen en trainen we uiteraard ook nog een uur (of langer).


  Meiden, wie op dit moment nog helemaal niets doet aan conditie of andere sport, wordt echt aangeraden om bijvoorbeeld wekelijks wat te gaan rennen of anderszins wat aan conditie opbouw te doen, zodat je vanaf maandag 4 januari gewoon tweewekelijks goed mee kan doen!


  TC softbal (Chris, chrisstuart@hotmail.nl en Kees, sliding@planet.nl


   


  Gilmer Lampe vertrekt naar Italië

  De L&D Amsterdam Pirates nemen al voor seizoen 2018 begonnen is afscheid van hun outfielder Gilmer Lampe. Lampe vertrekt met onmiddellijke ingang naar de Italiaanse club UnipolSai Fortitudo Bologna. Lampe speelde twee jaar bij de L&D Amsterdam Pirates, en was afgelopen seizoen een van de beste slagmannen met een slaggemiddelde van 0.374 en 5 home runs. Lampe begon zijn carrière in de minor league organisatie van de Seattle Mariners, waar hij 5 jaar speelde. In Nederland speelde hij voordat hij bij de Pirates kwam twee jaar bij UVV in Utrecht. Lampe speelde ook meerdere malen voor Team Kingdom of the Netherlands.


  Omdat het seizoen in Italië eerder afloopt dan in Nederland, kan Lampe volgend jaar nog te zien zijn in Amsterdam, mits de L&D Amsterdam Pirates de Holland Series (de finale van het kampioenschap halen).


  Het bestuur van de Amsterdam Pirates bedankt Gilmer van harte voor zijn inzet de afgelopen twee jaar, en wenst hem veel succes en een fantastisch jaar in Italië.


   


  Indeling Pupillen 2 tot en met 5 voor 2018 bekend

  Het seizoen 2017 is alweer een tijdje ten einde, en achter de schermen wordt er hard gewerkt aan seizoen 2018.


  Een belangrijke stap daarin is de indeling van de teams in 2018. De coaches van de pupillen teams in 2017 hebben hun ervaringen gedeeld met de “technische commissie” die onder leiding van Byron Ward de spelers indelen in teams. Het is natuurlijk het leukst als de pupillen teams spelers van een vergelijkbaar niveau hebben. Daarom zijn er de afgelopen weekends ook nog try-outs gehouden met de spelers uit pupillen 4 en 5, zodat de diverse coaches alle spelers nog even aan het werk konden zien.

  En nu zijn ze er uit! Bijgaand de teamindeling van pupillen 2 tot en met 5. De indeling is nog niet helemaal in steen gebeiteld. In de aanloop naar het nieuwe seizoen kunnen er nog wijzigingen optreden (bijvoorbeeld doordat er spelers van andere clubs instromen, of omdat tijdens de wintertraining blijkt dat individuele spelers beter uit de verf komen in een ander team). Maar in principe is dit de indeling van 2018.

  Pupillen 2 tot en met 4 komen uit in de tweede klasse. Pupillen 5 begint in de derde klasse, met als ambitie om na de zomervakantie de stap te zetten naar de 2e klasse.

  Onderaan deze mail staan ook de coaches van elk team. Voor pupillen 5 zijn we nog op zoek naar een coach, dat komt op tijd goed. En als je wilt helpen, als coach, teammanager, scorer, masseur of lijnentrekker, alle hulp is uiteraard welkom. Stuur een mailtje en we regelen het.

  De trainingen beginnen in januari, na de kerstvakantie. De tijden staan onderaan deze mail.

  Mocht je naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben dan horen we dat natuurlijk graag. Mail naar communicatie@amsterdampirates.nl en dan zorgen we dat de vraag op de goede plek terecht komt.

   


  Alvast heel veel plezier met honkballen in 2018,


  Groet,


  Tobias Kuipers


  Communicatie Pirates


   


  De indeling en de trainingstijden (vanaf januari):


   


  Pupillen 2

  Coaches:


  Iván Rodríguez

  Frank Verwoest

  Sven Hermens


  Trainingstijden:

  Donderdag 17.30-19.00 met Pupillen 1


  Spelers:

  Jesse Coelho,

  Mick Peters,

  Danny Schoutsen,

  Levi Pront,

  Guido Thierry,

  Dean Hermens,

  Micha Kuipers,

  Valentijn Rodriguez

  Bradley Verwoest,

  Micah Kreuning,

  Kaio Laudermilk,

  Flip Dijksterhuis


  Pupillen 3

  Coaches
  :

  Bas Kuijer

  Eveline Bode

  Marcel Hertroijs


  Trainingstijden:

  Zondag 10:30-12:00, met pupillen 4


  Spelers:

  Oscar Boodie,

  Sam Kuijer,

  Cas Poppelier,

  Mace Swaan de,

  Jesse Boer de,

  Ryan Bosch,

  Samuel Hamfelt,

  Marijn Hertroijs,

  Sil Moscou,

  Dim Spanjer

  Tijn Steenhoven van den,

  Kaj Barry


  Pupillen 4

  Coaches:


  Jussi Schmidt

  vacature


  Trainingstijden:

  Zondag 10:30-12:00, met pupillen 3


  Spelers:

  Roel Garcia

  Yassine Aktaou,

  Jasmijn Hesseling,

  Milian Martinez,

  Iggy Pires,

  Jair Smits,

  Thibbes Dijksterhuis

  Lynn Erpelinck,

  Jordan Knaap

  Damian Sinke

  Darius Bruin


  Pupillen 5
  Coaches:

  vacature


  Trainingstijden:

  Zondag 9:00-10:30


  Spelers:

  Arman Karatay,

  Edizhan Karatay,

  Larry Alcantara

  Emanuel Stap,

  Mordecai Dingjan,

  Louk Zijl

  Gerton Hasper,

  Marcus Kalender


  Het jaar van Pupillen 2

   


  Volgende week weer een jaarlijks terugkerend gesprek, evaluatie en vooruitkijken bij Pirates Amsterdam. ...Als ik zo snel terug denk...kort seizoen, en mijn goals  met de jongens meer dan behaald. Een aantal kwamen uit een team waar ze minder lol hadden gehad. Oftewel niet echt meer speelplezier en laag zelfvertrouwen. Hoe mooi dat deze kanjers een echt Team zijn geworden! Dat was mijn eerste prioriteit, de 2e opdracht was om ongeveer 4e te worden en dat werd een 2e plek, hoe stoer! Het ging niet vanzelf , er is hard gewerkt maar ze flikten het wel!  Trots op junioren 2 en hun inzet, trots op de ouders die voor mij een steun waren. En volgend jaar ........dat hoor ik volgende week. 


  —Gyorgyike 


   


   


  Indeling jeugdspelers 2018, hoe en wanneer?

  Indeling jeugdspelers


  Nu het seizoen is afgelopen is het voor veel jeugdspelers (en hun ouders) een interessante vraag in welk team ze volgend jaar terecht gaan komen. En hoe werkt dat eigenlijk?


  Honkbal


  Voor de honkballers wordt de teamindeling gemaakt door de Technische Commissie Honkbal, onder leiding van Byron Ward. Voor de spelers die al eerder bij de Pirates speelden, krijgt de technische commissie input van de trainers. Daarnaast is er natuurlijk je leeftijd: tot en met 12 speel je bij de pupillen, tot en met 15 bij de aspiranten en tot en met 21 bij de junioren. En dan geldt als leeftijd: hoe oud je bent op 30 september 2018!


  Daarnaast zijn er natuurlijk nog de beeballers, de jongste en beginnende pupillen.


  Op basis van deze informatie wordt een eerste indeling gemaakt. En op basis van die indeling beginnen de wintertrainingen in januari.


  Dat betekent vaak dat er in eerste instantie in een grote(re) groep wordt getraind, en dat dan na een aantal trainingen een indeling gemaakt wordt in verschillende teams. Mocht je uitgenodigd worden voor een selectieteam (de zogenaamde “A-lijn”), dan volgt er ook nog een gesprek, want dat moet je bijvoorbeeld ook vaker trainen en vaker wedstrijden spelen.


  Het tijdspad is als volgt: in december ontvang je een uitnodiging voor de wintertrainingen vanaf januari 2018. Dan wordt er vanaf januari tot en met februari in een leeftijdsgroep getraind, waarna er in maart een teamindeling wordt gemaakt. Dan is er nog een maand om met je team te trainen (in de zaal, maar als het weer het toelaat misschien ook al buiten). En dan, vanaf april, gaan we weer lekker naar buiten, en begint het reguliere wedstrijd- en trainingsschema.


  Softbal


  Op dit moment hebben de Pirates maximaal één softbalteam per leeftijdscategorie. Dat betekent dat de teamindeling eenvoudig is: je speelt in principe in het team van jouw leeftijdscategorie.


  Vragen


  Mocht je hier vragen over hebben: mail even naar communicatie@amsterdampirates.nl en dan zorgen we dat je vraag bij de juiste persoon terecht komt.


  STAR AWARDS 2017

  Gisteravond (zaterdag 29 oktober 2017) zijn de Star Awards uitgereikt en ook dit jaar zijn deze aan oud-Pirates leden en aan huidige Pirates leden uitgereikt. 


  De Egbert van der Sluis memorial trophy is uitgereikt aan Rowan Stuart. opgegroeid bij Amsterdam Pirates speelt nu bij Terrasvogels


  Guus van der Heijden memorial trophy is uitgereikt aan Tom de Blok


  Beste werper hoofdklasse honkbal voor de 10e keer Rob Cordemans


  Most valualbe player Danny Rombley ook Gilmer Lampe was hiervoor genomineerd.


  Meest veel belovende jeugdcoach Bill Arce award: Michael Duursma.


  Dame en Heren namens het bestuur van harte gefeliciteerd met deze mooie trofeeën,  en 


  WINKEL PRO BASEBALL OPENINGSTIJDEN

  Voor openingstijden showroom:
  http://www.probaseball.nl


  Open op afspraak kan ook, bel even met 06-21808404 of 06-19692429. Onze webwinkel is ook up to date www.probaseball.nl


 • L&D Amsterdam

 • Community

  Facebook icon Twitter icon SlideShare icon